Sarıgül’den BBN’e ziyaret

Sarıgül’den BBN’e ziyaret
BBN Medya’yı ziyaret ederek ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, başörtüsü sorunu, seçim ittifakları ve parlamenter sisteme ilişkin dikkat çekici açıklamalar yaptı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, BBN Medya’yı ziyaret ederek Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf ile görüştü. Türkiye gündemini değerlendiren Başkan Sarıgül, önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum çağrısı hakkında konuşan Başkan Sarıgül, “Çok önemli konuların seçim öncesi görüşülmesine ben doğru bulmuyorum. Bu tip konularda bütün siyasi partilerin ortak bir şekilde uzlaşmasını arzu ederim. Senin anayasan benim anayasam olmaz, Anayasa ülkenin anayasası olması lazım. Kaldı ki Türkiye’de şu anda türban sorunu yok. Başı açık olan da bizim başı kapalı olan da... Şuanda Türkiye'de ne var biliyor musunuz? Başörtülü kardeşimiz de mutsuz, başı açık kardeşimiz de mutsuz. İkisi de şuanda ekonomik olarak darda. Seçim öncesi bunları konuşmak lazım. Ben başörtüsü konusu seçim öncesinde Türkiye'nin gündemine neden geldi anlamış değilim. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak dil, din ve ırk olarak asla ayrım gözetmeyen bir partiyiz. Biz camilere ve cemevlerine girerken parti rozetlerini çıkartır gönül rozetlerini takarız" dedi.

sarigul-5.jpg

TÜRKİYE İKİ İTTİFAKA MAHKUM DEĞİLDİR

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı hakkında da konuşan Başkan Sarıgül, "Masalar kurulur, masalarda bir sürü şey konuşulur ama siyaset her zaman iki iki daha dört etmez. Maharet o dördü beş yapmaktır. Türkiye demokratik olgunluğu, oluşmuş ve gelişmiş bir ülkedir. Türkiye iki ittifaka mahkum değildir. Daha çok seçim takvimi açıklandıktan sonra birçok denge değişebilir. O neden bir Türkiye Değişim Partisi olarak ittifaklar yapılmasını doğru buluyoruz, siyasi partiler arasında işbirliği ve güç birliği her zaman olacaktır ama Türkiye iki ittifaka mahkum değildir. Çok yeni ittifaklar önümüzdeki günlerde konuşulmaya başlar" ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFSIZ OLSUN

Parlamenter sistemle ilgili düşüncelerini de aktaran Mustafa Sarıgül, “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak, tarafsız cumhurbaşkanı güçlü parlamento ve bağımsız yargıdan yanayız. Yani biz başbakanın güçlü olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanın mutlaka tarafsız olmasını arzu ediyoruz ve istiyoruz ki evrensel hukuk kuralları olsun senin adaletin benim adaletim olmaz ülkenin adaleti olsun. Çünkü parti olarak Cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan inançlara saygıyla laikliği destekleyen, esnafımızın sanayicimizin ve tüccarımızın yanında olan ama alın teri ve emeğin hakkını veren hudut ve bayrak birliği diyen İnşallah Türkiye'nin demokratik partisiyiz. Biz istiyoruz ki Cumhurbaşkanımız tarafsız olsun. Cumhurbaşkanlığı makamı sığınma limanı olsun. Her bölgenin mutlaka bir tane bakanı olsun. Bugün bakıyoruz ki bakanlar kurulunda bazı bölgelerin hiç bir tane bakanı yok biz bunu da doğru bulmuyoruz. Bizim bakanlarımız seçildikten sonra partinin bakanı değil Türkiye'nin bakanı olacak" şeklinde konuştu.

sarigul-6.jpg


SİZE AĞIR GELEN SÖZÜ DE BAŞKASINA SÖYLEMEYECEKSİNİZ
Özgürlüklerinde bir sınırı vardır ama siz özgürlükleri yasayla kesinlikle yok edemezsiniz diyen Başkan Sarıgül, "Özgürlüklerinde bir sınırı vardır ama siz özgürlükleri yasayla kesinlikle yok edemezsiniz. Bunları anlatarak yok etmek lazım. İyi niyetle yok etmek lazım ben belediye başkanı olduğum süre içerisinde birçok mahalli basın mensubu ulusal basın mensupları farklı yazılar yazdılar. Nedense hep kendilerinin duymak istediklerini duymak istiyorlar. Demokrasi böyle bir rejim değil. Demokraside sizin gibi düşünmeyenlerinde görüşlerine ve düşüncülerine saygı duyacaksınız. Demokraside size ağır gelen sözü de başkasına söylemeyeceksiniz. Türkiye Değişim Partisi olarak yasaklama mantığına sempatik bakan bir parti değiliz. Biz bireyin özgür olmasını insan haklarından yana barıştan yana demokrasiden yana olmasını arzu ederiz. Ama biz şunu da hiç bir zaman unutmayız demokrasi önemli ama disiplinsiz bir demokrasinin de hiç bir kimseye faydası yoktur. Size ağır gelen başkasına da söylemeyeceksiniz. Demokrasi demek başkasının haklarına hukuklarına saldırmak başkasının haklarını hiçe saymak demek değildir. Ama biz ne olursa olsun yasakçı mantık değil. İkna edici mantıktan yanayız" görüşlerine yer verdi. *CİHAD ALPAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.