Konyaspor’da hayal kırıklığının adı: Paolo Hurtado!

Perulu futbolcu son iki sezonda yeşil-beyazlı formayı lig ve kupada sadece 27 kez giyebildi. Müzmin sakat oyuncu, bu maçlarda servet kazandığı kulübüne; 3 gol, 1 asistlik katkı yapabildi
Konyaspor’da hayal kırıklığının adı: Paolo Hurtado!

2018 Yaz transfer döneminde büyük umutlarla alınan ancak sakatlıklarla boğuşan Paolo Hurtado geride kalan 2 sezonda en büyük hayal kırıklığı oldu. Konyaspor’un UEFA Avrupa Liginde ikinci kez mücadele ettiği sezonda gruptaki rakiplerinden Vitoria Guimaraes formasıyla Konyaspor’a karşı mücadele eden ve Konya’daki maçta takımının tek golünü atan isim olan Hurtado sergilediği performans ve attığı golle yeşil-beyazlıların beğenisini kazanmıştı.

KONYASPOR’a transfer olmasıyla birlikte takımın beyni olması beklenen Perulu oyuncu ise yeşil-beyazlı kulüpte son yılların en skandal transferi olarak tarihe geçti. İlk sakatlığını Peru milli takımında yaşayan ve sezonunda ilk haftalarda oynan maçlarda az süre alan Hurtado, takıma tam döndüğü sırada 2.sakatlığını yaşadı ve 10 maç formasından uzak kaldı. İkinci yarı takımın yeni transferi olarak sahalara dönmesi beklenen Hurtado bu kez de lig öncesi oynanan son hazırlık maçında üst adalesinde yırtık teşhisiyle 3.sakatlığı geçirdi.

BU sakatlığından ötürü de 60 gün yani 8 maç formasından uzak kalan Perulu futbolcu 4.sakatlığını da sahalara döner dönmez yaşadı. Bu kez ayak tarak kemiğinden sakatlanan Paolo Hurtado, böylece 167 gün daha takımdan uzak kalacaktı. 2019-20 sezonunun ilk 12 haftasında forma giyemeyen Hurtado bu sezonun 13.haftasında oynanan Ç.Rizespor maçında takıma dönse de 2 maç dışında 11 yüzü göremedi oynadığı maçlarda da çok az süre oyunda kaldı.

PANDEMİ arasında eksiğini kapatan ve kalan 8 haftada Bülent Korkmaz’ın en büyük kozu olması beklenen Konyaspor’un kendisini bir türlü gösteremeyen yıldızı ara sonrası oynanan ilk maç olan Gençlerbirilği maçında da sakatlık kâbusu yaşayarak sezonu başlamadan kapatmış oldu. Konyaspor ile sözleşmesi 1 yıl daha bulunun Hurtado’nun yeşil-beyazlı kulüpte geride kalan 2 sezonda oynadığı maç sayısı 27’yi bulurken oyuncu bu maçlarda sadece 751 dakika sahada kalabildi. Hurtado’nun 2 sezonda takıma katkısı ise 3 gol, 1 asist oldu. TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.