Konyaspor Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu

Yeşil-beyazlılar mutlak galibiyet için çıktığı deplasmanda puansız dönerek ateşin içine düştü 
Konyaspor Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu

BECERİKSİZLER ORDUSU 

İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısında müthiş bir mücadele vardı. Konyaspor net fırsatları çömertçe harcarken, 3 puanı altın tepsiyle rakibine hediye etti

PANDEMİ salgını arasına Fenerbahçe galibiyetiyle giren ve uzun aranın ardından büyük umutlarla Başkent’te Gençlerbirliği’nin konuğu olan Konyaspor, maçın genelinde oyun hakimiyetini elinde bulundurmasına ve çok sayıda net pozisyon bulmasına rağmen sonucu lehine çevirmeyi başaramayınca hayati derecede önemli maçtan puansız ayrılmak zorunda kaldı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçta ikinci yarı büyük çekişmeye sahne oldu. Ev sahibi ekip 59’da Sio ile öne geçerken, bu gole Konyaspor 62’de Jevtovic ile yanıt verdi. 1-1’den sonra oyun hakimeyitini ele alan ve üst üste rakip kalede tehlikeler yaşatan yeşil-beyazlılar yakaladığı net fırsatları çömertçe harcayarak 3 puanı altın tepsiyle rakibine sundu.

83’de ev sahibi takım yine defansın hatasını iyi değerlendirdi ve çok fazla pozisyon üretemediği maçta Sefa ile ikinci golünü bularak sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Konyaspor bu yenilgiyle 26 puanda kalarak tehlike hattında kalmaya devam ederken, ev sahibi Gençlerbirliği ise puanı 31’e çıkartarak ligde kalma yolunda büyük avantaj yakaladı. 

Maçtan Notlar:

12’de Erdem'in sağ kanattan ortasında Seuntjens ön direkte vuruşunu yaptı, top yandan dışarı çıktı.

22’de Guilherme'nin sol kanattan yaptığı ortada Bajic'in kale önünde dokunduğu top yandan auta gitti.

24’de Shengelia'nın şık pasında ceza sahasında topla buluşan Milosevic'in sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarparak dışarı çıktı.

36’da Sio'nun ceza sahası dışından çektiği şutta Serkanı, yerden seken ve soluna gelen topu uzanarak kurtardı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

50’de Bajic, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp vuruşunu yaptı, top dışarıda.

59’da ev sahibi ekip öne geçti. Stancu'nun sağ kanattan yaptığı ortasını ceza sahasında tamamlayan Sio'nun vuruşu ağlarla buluştu: 1-0.

Konyaspor bu gole hemen yanıt verdi.

62’de Bajic'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Jevtovic'in tek vuruşu ağları havalandırdı: 1-1.

64’de Guilherme’nin şutu kaleciden dönerken, aynı dakikada Bajic’in kafa vuruşu ise az garkla auta çıktı.

70’de Amir’in uzaktan sert şutu az farkla auta çıktı.

71’de net bir fırsat daha kaçtı. Miya’nın derinlemesine pasında topla buluşan Bajic, ceza sahası içinde Levan’ı topla buluşturdu ancak Gürcü oyuncu topu dışarı attı. Konyaspor galibiyete bukadar yaklaştığı ve çömertçe harcadığı pozisyonların faturasını ise ağır ödedi.

83’de Sefa'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Berat'ın sol ayağıyla gelişine vuruşu ağlarımızı havalandırdı: 2-1.

TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.