NBA'de sıkıntı

NBA’deki oyuncuların birçoğu adaletsizlik ve ırkçılık konuları çözülene kadar Orlando'da düzenlenecek ligin devam etmemesi fikrinde olduğunu belirtti
NBA'de sıkıntı

NBA'de geri sayım başlamışken, 31 Temmuz'da başlayacak olan lig için 22 takımlı yeni sistemin detayları açıklanmıştı. Ancak özellikle ABD'de etkisini sürdüren George Floyd cinayetinin ardından yaşanan gelişmeler, NBA'de fikir ayrılıkları oluşturdu. NBA'de Brooklyn Nets'te forma giyen Kyrie Irving, dün 80'den fazla oyuncunun katıldığı bir görüşmede, ülkede huzursuzluk yaratan sosyal adaletsizlik ve ırkçılık konuları çözülene kadar Orlando'da düzenlenecek ligin devam etmemesi fikrinde olduğunu belirtti.

KYRİE Irving, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Orlando'ya gitmeyi desteklemiyorum. Sistematik ırkçılık ve saçmalıklarla beraber olmayacağım. Şüpheli olan şeyler var." Kyrie Irving'in düzenlediği görüşmede NBA Oyuncular Birliği Başkanı Chris Paul'ün yanı sıra Kevin Durant, Donovan Mitchell, Carmelo Anthony, Joel Embiid, Malcolm Brogdon, Avery Bradley, Mike Conley, Dwight Howard gibi önemli isimler de yer aldı.

NBA'de bu gibi sosyal konularda en çok ses çıkaran isimlerden biri olan LeBron James ise bu görüşmede yer almadı. George Floyd cinayetinin ardından da "Black Lives Matter" harekeini en çok destekleyen isimlerden biri olan ve "More Than a Vote" organizasyonuna destek veren LeBron James, hem ligin devam edip hem de sosyal adaletsizlik ve ırkçılık gibi konularla mücadele edebileceği görüşünü savunuyor. NBA, yaşanan bu gelişmeler üzerine henüz bir açıklama yapmadı. Şu an için, NBA'in 31 Temmuz'da başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.