Bağış parasıyla boğazda şampanya keyfi

Sosyal medyada yayın açan bir grup hayvan hakları savunucusu "Mama kumbarası" uygulamasıyla internet üzerinden bağış toplayan Mert Demir ile ilgili flaş iddialarda bulundu.

Son dönemde sosyal medyada yaygın hale hale gelen bazı paylaşımlar, bazı kişilerin başıboş köpekler üzerinden para toplayarak lüks hayat elde yaşama iddialarıyla dikkat çekiyor. Sözde hayvan hakları aktivistlerinin, köpekleri koruma bahanesiyle bağış topladığı, ancak bu bağışları kişisel servet edinme amacıyla kullandığı öne sürülüyor . Sosyal medya platformu İnstagram üzerinden yayın yapan birkaç hayvan aktivisti başıboş köpekler üzerinden servet elde ettiğini iddia ettikleri Mert Demir kişiyi ifşa etti.


Köpek parasıyla boğazda şampanya keyfi

Mert Demir'in geçmişte herhangi bir gelir kaynağı olmamasına rağmen, sosyal medyada Boğaz’da şampanya içerken görüldüğü anların viral olması, eleştirilerin fitilini ateşledi. Daha sonra çeşitli platformlarda Demir hakkında çok sayıda suçlama dile getirildi. Mert Demir’e bağışların akıbetini soran bağışçılar , Demir’in başıboş köpekler üzerinden topladığı bağışları kötüye kullandığını iddia etti.

Taksici gasp etmiş

İddialara göre, Mert Demir’in geçmişte bir taksiciyi gasp ettiği ve on yıl cezaevinde yattığı öne sürülüyor. "Cezaevinden çıkar çıkmaz kendisini hayvansever olarak tanıttı" diyen eleştirmenler, Konya'da yaşanan "kürek olayı" sonrasında Demir’in yeniden gündeme geldiğini savunuyor. Hatay’daki depremler sonrasında adını duyurduğu iddia edilen Demir’in, burada da topladığı bağışları kişisel harcamalarına yönlendirdiği öne sürüldü.


Videoda yer alan bir kişi Demir hakkında şunları söyledi: “Adamın hiçbir geliri yok ama her gün şişe açıyor, günde üç paket sigara içiyor. Çalışmıyor, hiçbir iş yapmıyor. Ancak kadınlarla ilişkiler kurarak lüks hayatını sürdürüyor.”


Başıboş köpekler için bağış toplayan birçok hayvansever dernek ve aktivistin, bu bağışları amaç dışı kullandığına dair iddialar gündeme gelirken, Mert Demir örneği bu iddiaların en somut vakalarından biri olarak gösteriliyor. Özellikle, topladığı paraları kişisel eğlencelerine harcadığı, lüks yaşam tarzını sürdürebilmek için bağışçılara oynadığı ifade ediliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.