Antalya’da gördü, memleketinde denedi! Şimdi ayda 750 bin TL gelir elde ediyor

Antalya’da gördü, memleketinde denedi! Şimdi ayda 750 bin TL gelir elde ediyor

Türkiye'de dikkat çeken bir başarı öyküsü :

Şanlıurfa'dan Antalya'ya tarım işçisi olarak giden genç bir adamın hikayesi, başarı dolu bir dönüşüm öyküsüne dönüştü. Genç adam, Antalya'da çalıştığı seranın işleyişini öğrenerek kendi memleketinde benzer bir sera kurma kararı aldı. Bu karar, onun hayatında büyük bir dönüm noktası oldu ve işçilikten patronluğa yükselmesini sağladı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan Kadir Ziri, 2016 yılında tarım işçisi olarak Antalya’ya göç etti.

668ff1dc84bc8725-w1200xh675.jpg

Yedi yıl boyunca bir serada çalışan 29 yaşındaki Kadir, memleketine dönerek kendi serasını kurma hayalini gerçekleştirdi.

Ailesiyle birlikte yaşadığı Topçu Mahallesi’nde ilk başta derme çatma bir sera kuran Kadir, kısa sürede buradan gelir elde etmeye başladı. İşlerini hızla geliştiren Kadir, teknolojik bir sera kurarak üretimini artırdı. İki yıl içinde serasının alanını genişletti ve kendi işinin patronu oldu.

Şu anda dönüm başına yaklaşık 25 ton domates hasat eden Kadir, Suruç ilçesinin domates ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor.

750 bin liralık satış yaptı

Antalya’da çalışıp deneyim kazandıktan sonra memleketi Suruç’ta kendi serasını kuran Kadir Ziri, başarı hikayesini şu sözlerle anlattı:

668ff1fc966bf787-w1200xh675.jpg

“Masraf olarak 150 bin TL gübre ve ilacı, 150 bin TL de fide masrafı var. Toplam 300 bin TL masrafı var. Hemen hemen şu ana kadar 750 bin TL’ye kadar satışımız oldu. Bir dönümden 20 ton ürün elde ediyoruz. Çok iyi bakınca 25 ton ürün de kaldırıyoruz.”

Suruç’un domates ihtiyacını kendilerinin karşıladığını dile getiren Ziri, “Suruç’un domates ihtiyacını hemen hemen biz karşılıyoruz. Şu anda 5 dönüm daha kattık. Toplam alanımız 15-16 dönüme çıkacak. Devlet bize destek verirse daha iyisini yaparız. Burada 30 dönüm alanımız daha var. Her yeri kaplarız.” dedi.

Kaynak:BBN