Asma yaprağı böyle saklandığında asla küflenme ve bozulma olmuyor:

Asma yaprağı nasıl saklanır? Kışlık asma yaprağı saklamanın yolu...
Asma yaprağı böyle saklandığında asla küflenme ve bozulma olmuyor:

Asma yaprağı, doğru şekilde saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilen bir bitkidir. Bu yapraklar, uygun koşullar altında küflenme ve bozulma riski olmadan saklanabilir. Asma yaprağının bu özelliği, onu değerli bir gıda ve sağlık ürünü haline getirir.


Asma yaprağının doğru şekilde saklanması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

maxresdefault.jpg

Mynet.com'daki habere göre; Asma yaprağının doğru şekilde saklandığında küflenme ve bozulma riski olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle, asma yaprağı taze ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilir ve faydalarından yararlanılabilir. Uygun koşullarda saklanan asma yaprağı, mutfakta ve sağlık alanında çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Bu özellikleriyle asma yaprağı, değerli bir bitki olarak dikkat çeker ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelir.

Malzemeler


10 kilo yaprak
4-5 yemek kaşığı kaya tuzu
3 litre su

Yapılışı


Kaya tuzunu su ile birlikte kaynatın. Yaprakları tepsilere üst üste gelecek şekilde dizin. Kaynamış tuzlu suyu üzerine dökün. Bir ağırlıkla yaprakların üzerini kapatıp bu şekilde yarım saat bekletin. Daha sonra yaprakları kavanozda boşluk kalmayacak şekilde sıkıca yerleştirin. Üzerine kalan tuzlu suyu döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Salamura yaprağınız 10-15 gün içerisinde hazır oluyor.

Kaynak:BBN