KONYA HABER
Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1810 %0,28
47,9924 %0,48
4.671,79 % -0,83
Ara
BBN Haber Yaşam Asma yaprağı böyle saklandığında asla küflenme ve bozulma olmuyor:

Asma yaprağı böyle saklandığında asla küflenme ve bozulma olmuyor:

Asma yaprağı nasıl saklanır? Kışlık asma yaprağı saklamanın yolu...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Asma yaprağı, doğru şekilde saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabilen bir bitkidir. Bu yapraklar, uygun koşullar altında küflenme ve bozulma riski olmadan saklanabilir. Asma yaprağının bu özelliği, onu değerli bir gıda ve sağlık ürünü haline getirir.


Asma yaprağının doğru şekilde saklanması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

maxresdefault.jpg

Mynet.com'daki habere göre; Asma yaprağının doğru şekilde saklandığında küflenme ve bozulma riski olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle, asma yaprağı taze ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilir ve faydalarından yararlanılabilir. Uygun koşullarda saklanan asma yaprağı, mutfakta ve sağlık alanında çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Bu özellikleriyle asma yaprağı, değerli bir bitki olarak dikkat çeker ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelir.

Malzemeler


10 kilo yaprak
4-5 yemek kaşığı kaya tuzu
3 litre su

Yapılışı


Kaya tuzunu su ile birlikte kaynatın. Yaprakları tepsilere üst üste gelecek şekilde dizin. Kaynamış tuzlu suyu üzerine dökün. Bir ağırlıkla yaprakların üzerini kapatıp bu şekilde yarım saat bekletin. Daha sonra yaprakları kavanozda boşluk kalmayacak şekilde sıkıca yerleştirin. Üzerine kalan tuzlu suyu döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Salamura yaprağınız 10-15 gün içerisinde hazır oluyor.