KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3296 %0,23
48,9673 %0,44
4.876,10 % 0,39
Ara
BBN Haber Yaşam Bu püf noktası ile 1 gece önce nohut ıslatmak son bulacak; İşte nohut yemeğinin püf noktaları

Bu püf noktası ile 1 gece önce nohut ıslatmak son bulacak; İşte nohut yemeğinin püf noktaları

Tüm bu püf noktalarını uygulayarak, nohut yemeğinizi mükemmel bir şekilde pişirebilir ve sevdiklerinize lezzetli bir yemek sunabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Nohut yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak nohut yemeğini lezzetli ve yumuşak bir kıvamda pişirmek her zaman kolay olmayabilir. İşte bu noktada, nohut yemeğinin püf noktaları devreye girer. Bu püf noktalarını uygulayarak, nohut yemeğinizi mükemmel bir şekilde pişirebilirsiniz.

Nohut, besin değeri yüksek ve lezzetli bir baklagillerdendir. Nohutun faydalarına değinecek olursak;

  • Nohut, bitkisel protein açısından zengin bir besindir. 100 gram nohut, yaklaşık 19 gram protein içerir. Bu miktar, günlük protein ihtiyacının yaklaşık %30'unu karşılamaktadır.
  • Magnezyum, potasyum ve demir içerir.
  • Nohut, lifli bir gıda olduğu için kabızlık sorununu giderir, kan şekerini dengeler ve kilo vermeye yardımcı olur.
  • Gluten hassasiyeti olanlar için de harika bir seçenektir.
  • Kolesterol içermez, iyi bir çoklu doymamış yağ kaynağıdırlar. Yani nohut kalp hastalığı riskini azaltan bir besin olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak yapısından dolayı direk kullanılmaz, haşlanması gerekir. Nohutları yumuşacık ve kabukları atmadan korumak için bazı püf noktaları bilmek gerekir.

1 GECE ÖNCE ISLATMADAN DA BU TEKNİKLE PAMUK GİBİ YAPMAK ÇOK KOLAY

Nohutları tencereye alıp üzerini su koyup, 1 saat kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 kase buzu atın. Hepsi bu kadar.

YOK BENİM VAKTİM VAR KLASİK YÖNTEMİ DE MERAK EDİYORUM DİYORSANIZ İŞTE O TEKNİK!

Pişireceğiniz nohutu bol yıkayıp tencereye alın, üzerine ılık su döküp kapağını kapatın ve 1 gece bekletin. Ertesi gün 30 dakika düdüklüde pişirmeniz yeterli...

BİR DE PRATİK TARİF VERELİM

Bu haberimizde size etsiz nohut yemeği tarifi de vereceğiz.

Etsiz Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Vaktiniz varsa bir gün önceden nohutu yıkayıp üzerini geçecek kadar ılık su koyup bekletin.(Yoksa da yukarıdaki tekniği uygulayın). Suda yıkayıp süzün. Düdüklü tencereye ince ince doğranmış soğanı ve zeytinyağını ekleyip güzelce kavurun. Salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Nohutu da ekleyin. 2-3 dakika sonra tuzunu, baharatlarını ilave edin. Son olarak üzerini iki parmak gececek kadar sıcak su döküp kapatın. Düdüklü tencerede havası çıkınca 30 dakika orta ateşte pişirin. Vefanlar, sulu yemeğin içinde et yemeyen herkes için harika bir tarif. Mutlaka deneyin!