KONYA HABER
Konya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3904 %0,44
48,5303 %0,63
4.831,31 % -0,30
Ara
BBN Haber Yaşam Doğru adımlarla lapa olmayan pilav pişirmek mümkün. Tam ölçülü pilav yapmanın yolu

Doğru adımlarla lapa olmayan pilav pişirmek mümkün. Tam ölçülü pilav yapmanın yolu

Tam ölçülü pilav yapmak için bilmeniz gereken püf noktalar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Doğru adımlarla ve bu püf noktalarını dikkate alarak lapa olmayan, tam ölçülü bir pilav yapabilirsiniz.

Pilav yapmak, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak herkesin bildiği gibi, doğru adımlarla lapa olmayan bir pilav pişirmek oldukça önemlidir. İşte tam ölçülü pilav yapmanın püf noktaları:

1. İyi bir pirinç seçimi: Pilavın lezzetinin en önemli unsurlarından biri kullanılan pirinçtir. Uygun bir pilav yapmak için uzun taneli, kaliteli bir pirinç tercih etmelisiniz.

2. Pirinci yıkayın: Pirinçleri iyice yıkamak, fazla nişastanın atılmasını sağlar ve pilavın yapışkan olmamasını sağlar.

maxresdefault-002.jpg

3. Doğru su oranı: Pilavın lezzetli olması için su oranı çok önemlidir. Genellikle 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı su kullanılır. Ancak pirincin cinsi ve pilavın kıvamına göre su miktarını ayarlamak gerekebilir.

4. Tencere seçimi: Pilavı pişireceğiniz tencerenin kaliteli olması da önemlidir. Tencerenin altının kalın olması ve pilavın dibinin tutmaması için tencere seçimine dikkat etmelisiniz.

5. Pilavı dinlendirin: Pilavı pişirdikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirmek, pilavın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.