KONYA HABER
Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3046 %0,23
48,9129 %0,43
4.867,01 % -0,52
Ara
BBN Haber Yaşam Suyla haşlayarak hata yapmışız. İtalyan aşçıların sırrıyla lezzetli makarna pişirmenin püf noktaları

Suyla haşlayarak hata yapmışız. İtalyan aşçıların sırrıyla lezzetli makarna pişirmenin püf noktaları

Suyla Haşlamak Hata mı? İtalyan Aşçıların Sırrıyla Lezzetli Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Makarna, dünyanın en popüler ve sevilen yemeklerinden biridir. Ancak basit bir işlem gibi görünse de, lezzetli makarna pişirmek bazı püf noktalarını bilmeyi gerektirir. Birçok kişi makarnayı suyla haşlayarak pişirir, ancak bu yöntem makarnaya asıl lezzetini vermez.

İtalyan aşçıların kullandığı yöntemlerle siz de lezzetli makarnalar pişirebilirsiniz:

Makarnayı suda haşlamak yerine sütle haşlamak, İtalyan mutfağının geleneksel lezzetini sofralarınıza taşıyacak ve damak zevkinize yeni bir tat katacaktır. Bu pratik tarifle, evinizde kolayca lezzetli bir makarna deneyimi yaşayabilirsiniz.

Makarnanın İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak, makarnayı pişirmenin sırları konusunda pek çok kişi bilgi sahibi değildir. İtalyan mutfağının en önemli öğelerinden biri olan makarnayı, suda haşlamak yerine sütle haşlamak, lezzet açısından oldukça önemli bir fark yaratmaktadır.

maxresdefault-003.jpg

Sütle haşlanan makarnanın az bilinen püf noktalarından biri de, sütün içerisine eklenen tuz ve baharatlar sayesinde makarnaya ekstra bir lezzet katmasıdır. Ayrıca, sütle haşlanan makarna, normal haşlama suyuna göre daha besleyici bir öğün sunar.

ORİJİNAL SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ

1 paket istenilen model makarna,

3 su bardağı süt,

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz ve karabiber.

Ön pişirme için; 2 bardak su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz.

YAPILIŞI

Su, zeytinyağı ve tuzu bir tencerenin içerisine alın ve kaynatın. Kaynayan suya makarnaları ekleyin ve 7 dakika kadar haşlayın. Süzgeçle süzdüğünüz makarnayı bir kenara alın. Tencerenin içine süt, tereyağı ve kaşar peynirini ekleyin, sonra makarnaları ekleyin. Makarna sütü güzelce çekene kadar karıştırarak pişirin. Sütü tamamen çektiğinde makarnanız hazır demektir. Ardından tuz ve karabiber ilave edin ve ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin. Üzerine maydanoz, taze kekik ya da fesleğen ilave ederek de servis edebilirsiniz.

Kaynak: Gazete Pencere