KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3152 %0,24
48,6610 %0,45
4.838,76 % -0,38
Ara
BBN Haber Yaşam Usta şefler eti böyle marine ediyor ve et lokum gibi oluyor! Evde deneyebilirsiniz

Usta şefler eti böyle marine ediyor ve et lokum gibi oluyor! Evde deneyebilirsiniz

Eğer siz de evinizde usta şefler gibi lezzetli etler yapmak istiyorsanız, bu marine yöntemini deneyebilirsiniz. Unutmayın, doğru malzemeler ve doğru yöntemle hazırlanan et lokum gibi olacaktır!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Usta şeflerin sırlarını paylaşmaya hazır mısınız? Bugün size etin nasıl marine edildiğini ve sonucunda nasıl bir lezzet şöleni yaşandığını anlatacağım. Eti marine etmek, etin lezzetini artırmak ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlamak için oldukça önemlidir. İster mangalda ister fırında pişirin, doğru marine yöntemiyle et lokum gibi lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

İlk olarak, eti marine etmeden önce doğru parçaları seçmek çok önemlidir. Taze ve kaliteli et tercih etmelisiniz. Daha sonra eti marine ederken kullanacağınız malzemeler de büyük bir önem taşır. Genellikle kullanılan malzemeler arasında zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak baharatlar bulunur. Bu malzemeleri kullanarak etinizi marine etmeye başlayabilirsiniz.

maxresdefault-004.jpg

Eti marine etmek için öncelikle bir karıştırma kabı veya poşet kullanabilirsiniz. Etinizi tercihen bir gece önceden marine etmeye başlamanız lezzetin daha iyi içine işlemesini sağlayacaktır. Marine işlemi sırasında etin her tarafının malzemelerle temas etmesine özen göstermelisiniz. Bu sayede etiniz her yerinden eşit şekilde lezzetlenecektir.

Marine işlemi tamamlandıktan sonra eti pişirmeye geçebilirsiniz. Pişirme yöntemi size kalmış olsa da genellikle mangal veya fırın tercih edilir. Etinizi pişirdikten sonra ise misafirlerinizi veya ailenizi et lokum gibi lezzetli bir ziyafetle buluşturabilirsiniz.