Cihad Alpan

Cihad Alpan

Nefes aldık

Nefes aldık

Sezonun 2. devresi geçtiğimiz hafta oynanan müsabakalar ile açıldı. Kadrosuna takviye yapan takımlar ikinci devreye güçlü bir şekilde başladı. Ligde Anadolu rüzgarını estiren ve liderliği elden bırakmayan Sivasspor, Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek liderliğine devam etti.

Devrenin ilk açılış maçında deplasmanda Ankaragücü’ne konuk olan Konyaspor ise 90+2’de Levan Shengelia’nın attığı golle müsabakadan 1-0 galip ayrıldı. Dile kolay tam 103 gün sonra Konyaspor yeniden galibiyet ile tanıştı. Bu galibiyet ne kadar sporseverleri tatmin etmezse de yine rahat bir nefes aldık. Çünkü devreye galibiyet ile başlamak çok önemliydi. Ligde düşme korkusu yaşayan iki takımın alacağı 3 puan altın değerindeydi. Alınan galibiyet ile yeşil beyazlı ekip 14. sıraya yerleşti.

Gelelim müsabakanın detaylarına.. Sahada oyundan düşmeyen bir Konyaspor seyrettik. Yeni transfer olan Brezilyalı forvet Rogerio Thuram bu müsabakada ilk 11’de sahaya çıktı ve 16.dakikadaki net pozisyonun kahramanıydı. Milosevic’in ortasıyla topu önünde bulan Thuram maalesef gol vuruşunu yapamadı. Thuram’ın önünde Ankaragücü savunması adeta etten bir duvar örmüştü. Yeni transferin sahadaki hırsı takdire şayandı fakat henüz tam hazır değildi. İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Aykut Kocaman, oyunda Daci-Miya, Thuram-Bajic ve Ömer Ali-Shengelia hamlelerini yaptı. Bu 3 oyuncu oyuna girer girmez sahanın dengelerini değiştirdi. Konyaspor daha fazla rakip kaleye atak yapmaya başladı. Atakların sonunda da 90+2’de Riad Bajic’in pasıyla Shengelia’nın klas gol vuruşuyla müsabakadan galibiyet ile ayrıldık.

Aslında kadromuz güçlü fakat yararlanamadığımız bazı oyuncular var. Paolo Hurtado, Farouk Miya ve Levan Shengelia’yı hamle oyuncusu görmek yerine ilk 11’de başlatırsak bambaşka bir Konyaspor izleriz düşüncesindeyim. Konyaspor sol kanata ise Guilherme Sitya’yı transfer etti. Geçtiğimiz günlerde resmi sözleşmeyi imzalayan Guilherme, yeşil beyazlı ekibe asist konusunda katkı sağlayıp sağlayamayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. Guilherme’ye hoş geldin diyor. Haftaya pazar günü evinde Galatasaray’ı konuk edecek olan Konyaspor’a başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi