Uğur Özteke

Uğur Özteke

Uğur Başkan’ın ekibi çok genç, çok duygusal!...

Uğur Başkan’ın ekibi çok genç, çok duygusal!...

Bu şehir bizleri yönetenler tarafından, siyasetçiler tarafından, anketlere göre ne kadar muhteşem, ne kadar güzel, ne kadar rahat, ne kadar aranıp da bulunamayan, dünyada eşibenzeri olmayan bir şehir ise yaşayanların ruh hali de bir o kadar karmaşık bir şehirdir.

Bana kalırsa da “şehir zor mu zor” derim.

Görüneni ve görünmeyeni ile yolda yürüyeni ile toprağın altındaki ile bir gariptir bu şehir.

Aynı cümleyi özel sohbetlerde siyasetçilerde yöneticilerde söylerler. Ne var ki bunu asla topluluk içinde yüksek sesle söyleyemezler. Çünkü bunun adı siyasettir.

Yönetenler, daha önceden yönetmiş olanlar, özel sohbetlerde bu konularda hem acılı hem de kaygılılardır.

Bu yönetim ve siyaset işinde bir diğer gerçek ise “yöneticiler bir yerde yolcu, şehrin insanı ve biz gazetecilerde hancı olmuşuzdur.”

İster seçilerek gelelim, istersek atanarak olsun bu makamlar hep geçicidir. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmamış ki, bizlere sizlere mi kalsın değil mi?

Tabii bunun yanında her yiğidin de bir yoğurt yeme tarzı vardır.

Yakın tarihten örnekleme yapacak olursak, Tahir Başkan'ın duruşu, huyu, suyu, karakteri, oturuşu, kalkışı ve dünyaya bakışı farklıdır, Uğur Başkan’ın aynı şekilde duruşu, huyu, suyu, karakteri, oturuşu, kalkışı ve dünyaya bakışı farklıdır.

Şehri 15 yıl tek başına, muhalefetsiz ve çıtsız yöneten Tahir Başkan’ın ekibinin huyu, suyu, duruşu ne kadar farklı idi ise, şimdi Uğur Başkan’ın ekibinin huyu, suyu ve duruşu çok ama çok farklıdır.

Dünü dünde bırakıp, bugüne ve yarınlara bakacak olursak Uğur Başkan’ın ekibi özellikle A takımı çok hareketli, çok heyecanlı amma velakin aynı zamanda da çok duygusal gidiyor. Ben bunu yeni olmaya bağlıyorum. Nasip olursa bu ekibi bir 15 yıl sonra görmek gerek. Görüyorum ki bu ekip asla ama asla en ufak bir eleştiriyi bile zamana yayamıyor. Biliyorum art niyetleri yok. Hepsi pırıl pırıl ama gençliğin verdiği bir sabırsızlık bir, bir işte bir şeyler var.

Haa şahıs olarak ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim. Aksine keyif de alıyorum. Ama anlıyorum ki onlar bizden keyif almak şöyle dursun, eleştirinin ya da dile getirilen konunun hemen telafisi yoluna gidiyorlar.

Bu ekiple yüz yüze de çok da özel görüşüyoruz. Hiç anlaşamadığımız bir konu yok. Dilimiz aynı. Düşüncemiz aynı. Ortak paydamız Konya ve Uğur Başkan.

Sizlerden elbette yorumlar gelecek, şikayetler gelecek, istekler gelecek. Biz de eğer gazetecilik yapmaya niyetli isek bunları yayınlayacağız. Gelen cevaplara da yer vereceğiz. Ne var ki ekip genç kıpır kıpır. Bu ekibi salıversen Konya, İstanbul'dan bile iyi.

Onlara da söylüyorum "Allah aşkına bu neyin kafası... İstanbul'u 25 yıldır AK Parti yönetiyor. İstanbul dünya şehri, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. İmamoğlu bu kadar mı becerikli de 7 ayda İstanbul'u Konya'dan bile gerilere çekti? Tersinden okuyalım.

İstanbul AK Parti sayesinde 25 yıldır dünya şehri. Konya'da diyelim ki 15 yıldır AK Parti ile Türkiye'de 6. ya da 7. sırada. Uğur Başkan o sihirli değnek ile ne yaptı da İstanbul'u siliverdi çöpe attı?

Arkadaşlar bu kadar duygusal olmanın inanın ne size bir faydası olur ne de Konya'ya diyoruz ve hafta başında Büyükşehir'in yapmış oldurduğu anket ile ilgi yazdığımız yoruma Büyükşehir'de Uğur Başkan’ın A takımının A'sından bu ankete kendi penceresinden yaptığı yorumu aynen sizlerle paylaşıyoruz;

Uğur abi selamlar.

Bugünkü yazıya ilave olarak aynı ankette bazı verileri paylaşmak istiyorum.

Anketi tam olarak ele almazsak hatalı okumuş oluruz.

Aynı ankette;

Uğur İbrahim Altay'a oy verme nedenleri

5 üzerinden

4.47 adayın partisi

4.24 adayın kişiliği

3.85 adayın projeleri

3.79 adayın vizyonu

3.59 adayın geçmiş hizmetlerinden memnuniyet

3.11 diğer adayların yetersiz olması

sonuçları çıkmıştır.

***

Adayın en beğenilen vaatleri;

-Altyapı

-Şehir Mobilizasyonu

-Ekonomi

-Çevre

konuları çıkmıştır.

Aynı ankette “Büyükşehir Belediye Başkanı'na mesajınız nedir” sorusuna büyük bir çoğunluk memnuniyetle birlikte “mesajım yok başarılar diliyorum” olarak çıkmıştır.

Farklı anketlere göre Büyükşehir Belediye Başkanından memnuniyet oranları %70-83 arasında çıkmaktadır.

Ulusal anketlerde yine Uğur İbrahim Altay en başarılı belediye başkanları arasındadır. Son ankette 2. sıradadır.

Konya, huzurlu, güvenli ve yaşanabilir şehirler arasındadır. Üniversite öğrencileri için en fazla tercih edilen iller arasındadır. Okulu bitirince en fazla kalınan şehirdir.

Ayrıca bu yapılan şehir çalıştayı şu yönden önemli

-31 ilçede hangi hizmetler öncelikli hangi çalışmalara yönelmeliyiz ve beklentiler neler bunların cevaplarını arıyoruz.

-İlçelerin belediye başkanları ile görüşüldü, muhtarlarla görüşüldü, resmi kurum ve STK temsilcileriyle görüşüldü, ortaya çıkan sonuca göre 2023 Konya vizyonu ortaya çıkacak.

-Daha önemlisi bu çalışmalarla hizmetlerin ve yatırımın yerindeliği tespit edilecek.

-Boşa yatırım ve hizmet olmayacak.

-Bir ilçenin isteği yol ilse oraya kültür merkezi yapılamayacak yol öncelikli yapılacak.

-31 ilçeyi 4 er kez ziyaret ettiğimizde notları aldık şimdi bu çalıştay ve anketlerle de birleştirip genel son bir toplantı daha yapacağız

ortak akıl ile şehri yönetmek için fikri olan her hemşerimizi dinliyoruz...

***

Bu bilgi paylaşımını bizlerle paylaşan dost isme huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu satırlar içten gelen bir samimiyetin eseridir. Ne mutlu ki bize biz bu samimiyeti karşılıklı olarak yakalayabilmişiz. Genç dostumuzun zekası ve samimiyeti ile bu satırlar sayesinde bizimde ileride sizlerle şehir ve şehir insanının profili, özelliklede AK Partili profili değerlendirmelerimiz için muhteşem bir veri oldu.

Bugünlerde hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey bilgi paylaşımı ve arkadan, önden, yandan değil bire bir karşılıklı ortak noktayı bulabilmektir. Biz bu bilgilendirmeden büyük keyif aldık. Çünkü Uğur Başkan'ın vizyonunu 10 yıl önceden köşe yazılarımızda yazarken nerede isek bugün yine aynı yerdeyiz. Çok şükür. Üstelik de para karşılığı, maaş karşılığı, kadro ya da koltuk beklentisi içerisinde hiç olmadan yazdık ve yaptık.

Küçük bir not; önceki gün yağan kar ve tipi nedeni ile gizli buzlanma olan yollarda başta Büyükşehir olmak üzere merkez ilçelerin görevlileri ve araç sürücüleri mükemmel çalışma yapıp hiç bir olumsuz duruma imkan vermediler.

Bu fedakar insanlara biz de teşekkür ederiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Fazla ısrar etmemeli insan. Elinden gelenin en iyisini yapıp, beklemeli. Vazgeçeceği noktayı çok iyi bilmeli.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Buzlu ve yağışlı havalarda şehir içi trafiğinde hız limitini düşürüp aracın durabilme ihtimalini iyi hesaplayabildiğimiz ve maddi hasarlı kazalara sebebiyet vermediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi