Kadir Melik Taşcı

Kadir Melik Taşcı

CHP demek çöp yığınları demek!

CHP demek çöp yığınları demek!

Sayın Cumhurbaşkanı tek cümleyle özetliyor aslında. "CHP demek çöp yığınları demek!" Bu çöp yığınları niye sadece CHP'li belediyelerde ortaya çıkıyor? Geçmişten günümüze nerede hangi belediye sınırları içinde çöpler toplanmıyorsa bilin ki o belediyeyi CHP yönetiyordur. Hadi 1994 yılı öncesi İstanbul'un çöp dağlarını kenara bırakın. Cahillik, cühelalık, bağnazlık adına ne derseniz deyin! Eski Türkiye'nin eskidiğini düşündüğümüz görüntüleriydi. Şimdi, olmuş sene 2021. Hala mı cahil, cühela, bağnaz insanlar yönetiyor bu belediyeleri? Tabi belediye kadrolarındaki işçiler de aynı tanıma uygun haliyle. Güya halkçıdır bunlar! Halk çöplüğün, kokunun, hastalığın içinde yaşasın umurlarında olmaz.

En son CHP'li Kadıköy ve Maltepe belediyelerinde gördük toplanmamış çöp yığınlarını. Fotoğrafları görseniz sanırsınız Afrika ülkesi. Hiç yakışıyor mu İstanbul'a ve Türkiye'ye o görüntüler? Ya bunlara oy veren seçmene ne dersin? Hayvana yapılmayacak muamele bu insanlara yapılıyor. Ama o insanlar katiline aşık olmuş mağdurlar gibi her defasında aynı partiye oy veriyor. Hani bir espri var ya boş kütüğü aday koysalar gider o kütüğe oy verir bu tipler. Bu satırları yazarken tam da üstüne geldi. Kanal 7, Maltepe'de çöplerle alakalı röportaj yapıyor. Bir tane kadın muhabiri azarlarcasına "Ne var bunda, insanlar grev hakkını kullanıyor, ben memnunum bu durumdan" diyor. Sen ve zihniyetin memnun olabilirsiniz. Zaten en son gideceğiniz yer de irin dolu çukurlar olacak. Ama bizim dünya görüşümüz kabul etmez böyle görüntüleri. Temizlik imandandır çünkü. Bunlara ne desen boş. Çünkü "Katranı eritsen olmaz şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker."

******

 

BU YUNAN NİYE KAŞINIR?

Nüfusu Ankara'dan fazla İstanbul'dan az. Tükürsen boğulurlar. Ama sürekli at sineği gibi etrafımızda vızıldıyor. Neyine güveniyor? Amerika, Fransa, Almanya'ya mı? O devirler eskide kaldı artık. Kimsenin kimseye faydası yok. Nasıl ki Ermenistan şamarı yedi, kimse kolunu kıpırdatamadı. Sıra Yunanistan'a da gelecek. Tek eksiğimiz ekonomik kırılganlığımız. Niyeyse hala direnç sağlanamıyor? Dolar bir gecede 40 kuruş artıyorsa işin ekonomi boyutunu sağlamlaştırmadan adım atmak çok zordur maalesef. Askeri boyuta gelince o taraf peynir ekmek gibi kolayca hallolur. Ekonomik savaşı kazanana kadar diplomaside ve sahada taviz vermek yok.

 

******

 

HALK TV ÖRGÜT KANALI GİBİ!

Hiç oturup izlemişliğim yoktur. Dünya görüşüme hitap etmez. Sadece yayınlarındaki hezeyanlar haber olursa dikkatimi çeker bakarım. Yine böyle bir konu. Enis Berberoğlu denilen kişi çıkmış Sayın Süleyman Soylu'nun Boğaziçi olaylarına karışan 150 öğrencinin velisinin arandığını açıklaması adama dert olmuş. Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi olaylarına dışarıdan katılanların 189'unun terör örgütü bağlantılı kişiler olduğunu söyledi. Dışarıdan katılarak kendine öğrenci süsü veren bu teröristlerin Boğaziçili öğrencileri zehirlemesini istemediklerini bu nedenle öğrencilerin ailelerinin arandığını 150 ailenin hassasiyet gösterip teşekkür ettiklerini belirtti. Enis Berberoğlu denilen kişi Halk Tv programında çıkmış öğrencilerin ailelerinin aranmasını eleştirmiş. Devlet üzerine düşeni yapmıştır. Anayasa 58.madde şöyle der: "Devlet; gençleri, bölünmez bütünlüğü ortadan kaldırmak isteyen görüş ve kişilere karşı suçlardan korur." Devlet, anayasa gereği gençlerin geleceğini ve güvenliğini teminat altına almakla yükümlüdür. Ve yükümlülüğünü de yerine getirmiştir. Ama senin devlet güvenliğiyle bir alakan olmadığını Mit tırlarında gördüğümüz için senden çok da bir şey beklemiyorum. Aynı yayındaki bir kadın da çıkmış "18 yaşını geçen herkes istediğini yapar" demiş. Ülke bu tiplerin eline geçse var ya anarşiden geçilmez. Allah böyle zihniyetlerin eline düşürmesin.

 

*****

 

DEVLETİN SAĞLAYAMADIĞI ADALETİ VATANDAŞ KENDİ ARARSA?

 

  Her zaman söylerim! Memurların saltanatı son bulmadıkça yapboz eğitim sistemi devam ettikçe ve adaletsiz adalet olduğu sürece müreffeh bir ülke olamayız. Kahramanmaraş'ta kızını taciz eden adamı öldüren Kadir Işık aradan geçen 3 yıl sonunda tahliye olmuş.Beraat yok, tutuksuz yargılama devam edecek.Yakından takip ettiğim bir olaydı.Baba kaç defa şikayette bulunuyor.Tacizci, kızın fotomontajlı çıplak fotoğraflarını her yere yolluyor.Bütün ailesini ölümle tehdit ediyor.Hayatı zehir ediyor.Ama şikayete giden babaya savcı beyler her defasında fırçayı çekiyor. "Olay olmazsa bir şey yapamayız" diyorlar. En sonunda bıçak kemiğe dayanıyor. Baba, gidip tacizci adamı vuruyor. Adam da ölüyor.Baba ne yapsın? Kadir Işık bu pisliği yeryüzünden temizlediği için teşekkür alacağına alınıp hapse atılmış maalesef. Bu ne biçim adalet!

İki gün önce de Konya'da engelli bir adamı park tartışması yüzünden döverek öldüren baba ve oğuldan oğlu serbest bırakılmış. Ölen öldüğüyle kalıyor. Adalet 10 sene sonra iş işten geçtikten sonra rötarlı gelecekse hiç gelmesin. Gidişat iyi değil. Devletin adalet sağlayamadığı yerde insanlar kendi adaletini sağlarsa büyük sıkıntı olur.

******

ALLAH RAHMET EYLESİN

28 Şubat zulmünün 24. yıl dönümündeyiz.Allah bir daha 28 Şubat'lar yaşatmasın bu millete.Bu vesile ile Milli Görüş lideri Kıbrıs fatihi muhterem Necmettin Erbakan Hoca’yı rahmetle, minnetle anıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kadir Melik Taşcı Arşivi