Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Dünya’da Neler Oluyor?

Dünya’da Neler Oluyor?

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail- Filistin olayının yanı sıra Dünya gündeminde de yeni gelişmeler meydana gelmektedir. Ekonomi ve siyasi olarak ciddi bunalımların kapıda olduğu iddia edilmektedir.

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz giderek derinleşmektedir. İnsanların alım güçlerinin ciddi anlamda azalması, konut ve araba sektöründeki durgunluk ve yeni vergi paketleri ve Kamu Tasarruf Tedbirleri ile büyük bir dar boğaza girmiş bulunmaktayız. Dünya genelinde de ekonomik daralmalar devalüasyon söylentileri de gündemi meşgul etmektedir. Bir yandan Ukrayna - Rusya savaşı diğer yandan Amerika – Çin ve Çin - AB arasında başlayan ek vergilendirmeler ile ticaret savaşları başlamıştır. Ülkeler arasındaki restleşmeler ve karşı yaptırımlar daha da ilerleyecek gibi görünüyor. Rusya ve Batı arasında uzlaşma sağlanamayacağını belirten Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, üç dört ay içerisinde dünya üzerinde büyük çatışmaların yaşanacağını ve milyonlarca insanın ölebileceğini söyledi. Avrupalı bazı siyasetçilerden de savaş ihtimaline karşı stok yapılması çağrıları da durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. İsrail’in dünya genelinde Gazze’ye yaptığı saldırılardan dolayı soyutlanmaya başlanması da yeni bir döneme geçilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Önümüzdeki süreçler savaş olma ihtimalini kuvvetlendirirken bunun ne zaman olacağı kestirilememektedir. Yeni dünya düzeni için geçen sene G20 zirvesinde düğmeye basılmıştı. Hemen akabinde Gazze’ye saldırıların başlaması artık yeni bir düzen için start verildiğini göstermektedir. Bizim bu düzende nerede yer alacağımız ve nasıl bir tepki vereceğimiz önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi