Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI

LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI

6 Şubat 1952 de tahta geçen Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth 70 yıl 214 gün tahtta kalarak en uzun süre tahtta kalan kişi olarak kayıtlara geçti. 8 Eylül’de hayatını kaybeden II.Elizabeth’in ölüm haberini televizyonlar ve haber siteleri son dakika olarak dünyaya duyurdular.

Bazı yayın organlarının “Londra Köprüsü yıkıldı” haberi ile kraliçenin ölümünü duyurması aslında daha önceden bilinen ve programlanan cenaze töreninin adıydı.

Londra Köprüsü operasyonu Kraliçe II.Elizabeth için bir cenaze planının adıdır. İlk olarak 1960 yılında oluşturulmuş ve daha sonra revize edilmiş plandır.

Londra Köprüsü bir gün gerçekten yıkılır mı bunu bize zaman gösterecek. Ama her başlangıcın bir sonu olduğunu da unutmamak lazım.

Kraliçenin ölümü dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Dünyada sömürmedik ülke bırakmayan bir krallığın kraliçesinin ölümü doğal olarak herkesi dolaylı dolaysız herkesi ilgilendiriyordu.

Uzun süre taht varisi olarak bekleyen III.Charles ise Birleşik Krallığın yeni kralı olarak görevine başladı. En uzun süre varis olarak bekleyen Charles neler yapacak hep birlikte göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi