Olcay KURT

Olcay KURT

Defansif güvenliğimizi artırmalıyız

Defansif güvenliğimizi artırmalıyız

Bu günlerde ulusça bambaşka bir heyecanı yaşıyoruz. Kalplerimiz A Milli Futbol takımımız ile birlikte Almanya’da çarpıyor. 14 Haziran’da başlayan ve 1 ay sürecek futbol coşkusu kapsamında Avrupa’nın nabzı bugünlerde oldukça yüksek atarken, Türk halkı olarak bizde ise nabız, tansiyon artık ne varsa tavan yaptı. Çünkü biz sevgimizi de coşkumuzu da hüznümüzü de isyanımızı da en derinden yaşıyoruz.

Nitekim Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki coşkumuzu da yine en yüksek seviyede ilerliyor. Tabii organizasyon Almanya’da olunca gurbetçilerimiz adeta ev sahibi gibi oldu. Milli takım turnuvada ev sahibi Almanya ile birlikte seyirci açısından en şanslı takım konumunda.

İlk maçta da tribünlerin büyük çoğunluğunun kırmızı-beyaz olması sahadaki 11 yiğidimizin işini kolaylaştırdı.

Gelelim milli takımın saha içine… Beklentilere paralel bir ilk 11 ile Gürcistan karşısına çıktık. Herkes galibiyetten emin ancak biraz da tedirgindi. Rakip kesinlikle boş bir takım değil. Bunu da maç içerisinde bölüm bölüm gördük.

Millilerimiz etkili hücum silahları ile sahada yer alsa da klasik tabir ile santrafor eksiğimiz maç boyunca hemen her pozisyonda görüldü. Barış Alper ve Kenan süratli isimler olsalar da rakip savunmacılarla boğuşma noktasında yetersiz kalıyorlar. Oraya sanki Cenk Tosun daha uygun olacak gibi…

Orta alanda hücumsal anlamda kuvvetli olmamıza rağmen defansif açıdan problemli görüldük. Orkun alışık olduğumuz performansından uzak kaldı ve Hakan Çalhanoğlu ile de uyum sağlayamadılar. Portekiz maçında orta sahanın dinamizmine ihtiyacımız var. İsmail Yüksek ya da Salih Özcan ikilisinden en az birisinin sahada olması gerekiyor.

Defansta bir iki pozisyon dışında iyiydik. Kanat beklerimiz Ferdi ve Mert Müldür iyi mücadele edip etkili bindirmelerle hücuma ve skora destek oldular. Abdülkerim ve Samet ikilisi beklentilerin ötesinde uyumlu ve mücadeleciydi. Samet zaten maçın gizli kahramanı olarak eleştirileri susturuyordu.

Arda gibi, Hakan gibi, Orkun gibi, Barış Alper gibi, Kerem gibi ve Kenan gibi çok çok etkili hücum silahlarımızı doğru kullanır ve savunma güvenliğimizi bir tık daha ileri taşırsak bu gruptan çok rahat çıkacağımız gibi turnuvada da sürpriz noktalara gidebiliriz. Millilerimize cumartesi günü oynayacağı Portekiz maçında başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi