KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2880 %0,26
48,4267 %0,45
4.838,10 % 0,31
Ara
BBN Haber Yazarlar Pişirdiğiniz pilav tane tane olmuyor mu? İşte pilava lezzet katan püf noktaları...

Pişirdiğiniz pilav tane tane olmuyor mu? İşte pilava lezzet katan püf noktaları...

Bu püf noktalarını dikkate alarak, artık kusursuz bir pilav yapabilirsiniz. Şimdi bu ipuçlarını uygulayarak, sevdiklerinize lezzetli bir pilav ikram edebilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak herkesin bildiği gibi pilavı pişirmek sanıldığı kadar kolay değildir. İşte bu nedenle pilav pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarını bilerek, lezzetli ve kusursuz bir pilav yapabilirsiniz.

1. Pilavınız için doğru pirinci seçin: Pilav yaparken en önemli noktalardan biri doğru pirinci seçmektir. Uygun pirinç seçimi, pilavınızın kıvamını ve lezzetini belirleyecektir. Genellikle tavsiye edilen pirinç türleri arasında Osmancık, Baldo, Diba, Kısa tane gibi çeşitler bulunmaktadır.

2. Pirinci yıkamayı unutmayın: Pilav yaparken pirinci mutlaka önceden yıkamalısınız. Bu işlem sayesinde pirinçte bulunan fazla nişastanın atılmasını sağlayarak, pilavınızın yapışmamasını ve tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

3. Pilav suyu oranına dikkat edin: Pilav yaparken su ve pirinç oranına dikkat etmek oldukça önemlidir. Genellikle 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı su kullanılır. Ancak bu oran pirinç cinsine göre değişebilir. Bu nedenle pirinç cinsine göre su miktarını ayarlamayı unutmamalısınız.

4. Tencereyi sallamayın: Pilavı pişirirken tencereyi sallamak, pilavın yapışmasına ve ezilmesine neden olabilir. Bu nedenle pilavı pişirirken tencereyi sallamaktan kaçınmalısınız.

5. Pilavın demlenme süresine dikkat edin: Pilav piştikten sonra üzerine bir bez örtüp demlenmeye bırakmalısınız. Bu süre pilavın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)

Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı:

Pirinçleri bol suda yıkayarak ılık ve tuzlu su dolu bir kapta 30 dakika dinlendirelim.

Bu süre sonunda pirinçleri süzgeçten geçirin.

Tefon tencerede tereyağı eritin, sıvı yağ da ekleyerek üzerine arpa şehriyeleri katın.

Şehriyelerin rengi dönene kadar kavurun.

Pirinçler ilave ederek 2-3 dk daha kavurun.

Üzerine sıcak suyunu ve tuzu ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ateşte, fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar kaynatın.

Daha sonra yani pirinçlerin üzerindeki su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın.

Tamamen suyu çekene kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra üzerine temiz bir bez koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.

Pilavı hafifçe karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.