Süleyman SAYAN

Süleyman SAYAN

Temenna

Temenna

Hititlerde ve Sümerler’de görülen çift başlı kartal tarih boyunca birçok medeniyet tarafından benimsenmiştir. Kartal, kuşlar arasında ululuk ve yükseklik timsalidir. Bu yüzden Selçuk devletlerinden önce bile birçok Türk kılıç kabzalarına çift başlı kartal motifi işlemiştir. Çift başlı kartal,  İlk kez Milattan Önce 3 binli yıllarda Mezopotamya’da görülürken,  Orta Asya’ya hatta Bizans’a kadar yayılmıştır. Her medeniyet kendince anlam yüklemiştir. Örneğin Selçuklular doğunun ve batının hâkimi anlamını yüklemiş, gücü asaleti ve özgürlüğü simgelediğini belirtmiştir. Orta Asya’da nazarlık ve aydınlık hatta tılsım olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise bazı ülke sembolleri olmaya devam ederken birçok spor takımı ambleminde çift başlı kartal figürü kullanmaya devam ediyor. O takımlardan biri olan Konyaspor’un logosunu oluşturan çift başlı kartallar yine aynı figürü kullanan Arnavut oyuncularının attığı gollerle iki de iki yaparak güzel bir başlangıca imza attılar. Adeta Konyaspor’un çift başlı Kartal’ı oldular.

Konyaspor takımının yıldızı nedense alt liglerden beri Başakşehir ile barışmıyor.  Bazı takımlar bazı takımlara ters gelir ya hani, ağırlıkla psikolojik bir durumdur. Geçtiğimiz hafta yine böyle bir takım olan Sivas’tan alınan 3 puan moralleri yerine getirmiş ve uzun zaman sonra deplasman galibiyeti ile açılış yapmıştık. Başakşehir Karşısında kemikleşen defans hattımızın yanı sıra araya serpiştirilen yeni oyuncular ile eskisinden çok daha diri bir takımdık. Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren ilk 45 dakikalık dilimde olan olay aslında şuydu; Kendi sahasında hazırlık pasları yapan Başakşehir haliyle istatistiksel olarak başarılı. Sonuç odaklı oynayan bir Konyaspor, yani pozisyonlara giren taraf oldu. Başakşehir ilk şutunu 43.dakika çekip 45.dakikada gol bulması aslında moralleri biraz bozmuştu. Fakat Başakşehir takımı yetenekli ayaklarının yanında henüz kırılgan bir takım, bu yüzden ikinci yarının başında bulunabilecek bir gol her şeyi tersine çevireceği bariz görünüyordu. İkinci yarı Konyaspor çok daha diri ve baskılı başladı. Rakip zaman zaman etkili olmaya çalışsa da, Konyaspor alan bırakmadan top oynadı. 51.dakikada gelen güzel gol rakibin gardını düşürürken ekibimizi de iyice hırslandırdı. Konyaspor geriye dönüşler konusunda karnesi oldukça güzeldi. Son dakikalarda yine Bytyqi’nin altın ayağıyla yaptığı adrese teslim asist ile bulduğu golle tribünleri sevince boğdu ve 2.haftayı da kayıpsız geçirdi.

Sonuç olarak; Ligin henüz başı olmasına karşın iki maçta bariz görünen şey, takımın çok diri ve asla pes etmeyen bir yapıya bürünmesi oldu. Sivasspor takımı kontra akınlarla etkili olmasının yanında zaman zaman baskı yapan takımdı. Onlara karşı galip gelmek önemliydi. Bu hafta Başakşehir ise kontrollü ve top yaparak gelen başka bir anlayışın temsilcisi onlara karşı galip gelmenin önemi de büyüktü. Haftaya oynayacağımız Adana Demir ise yıldızlar topluluğu ile baskılı oynayan bu ikisinden çok farklı tarzda bir takım eğer o karşılaşmadan da galip gelirsek 3 farklı anlayışa karşı galip gelen taş gibi bir takım olduk diyebiliriz. Geriye de sadece kalesinin önüne otobüs çeken takımlara karşı vereceğimiz mücadeleyi merak edeceğiz.

Cikalleshi 2 haftadır bize her ne kadar forvet ararsanız arayın ben formamı kolay kolay teslim etmem dese de alternatifi olmadığı için mutlaka geç kalmadan etkili bir santrafor transfer etmek gerekiyor. Onun dışında gerçekten bu sezon saha içine güzel sonuçlar alan güzel top oynayan bir takım izleyecek gibiyiz. Fakat yönetimin kombine fiyatlarını gözden geçirmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Futbol taraftarlarla güzel bir oyun stadyum açıldığından beri ilk kez bu kadar boş görmek insana acı veriyor.

Gelişleri ile duruşları ile eleştirilen ve bugün 2 gole imza atan yani galibiyeti getiren, Arnavut oyuncularımızı onlara özgü selam ile temenna ile selamlıyoruz…

Maçın sözü; Söyletme gücü veren şey yaptırma gücü de verir. 100. yılımızda hayallerinizden vazgeçmeyin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SAYAN Arşivi