Tarkan Kaleli

Tarkan Kaleli

SİHA'lar İHA'lar abartılıyor, Bayraktar TB2'ler bir işe yaramıyor!

SİHA'lar İHA'lar abartılıyor, Bayraktar TB2'ler bir işe yaramıyor!

Ah be güzel ülkemin, güzel insanları...

Neden bu kadar politize oldunuz? Neden bu kadar, siyasetçilerin aleti oluyorsunuz?

Muhaliflik, eleştirel bakmak güzel... Ama bir dozu olmalı. Tüm dünya bu silahlardan bahsediyor. Peki nasıl olur da içeride gurur duymamız gerekirken bu kötüleyebiliyoruz bu silahları.

Biri "bunlar çok da büyük bir icat değil, oyuncak gibi, planör gibi düşün" bunları der.

Biri "ohoo dünya neler üretiyor, biz çok geride kaldık" der.

Bir gazete Selçuk Bayraktar'ın konvoyunu yayınlayarak, itibar suikastı yapmaya çalışır.

Doğrusu nedir? Ne yönden bakmalıyız?

Yıllardır üretimde geri kaldık. Evet. Çok doğru. Benim en çok üzüldüğüm şeydi bu. Başkalarının yaptıklarına muhtaç olmak, bağımlı olmak en çok eleştirdiğim konuydu. İçtiğimiz içecekten, yediğimiz yiyeceğe girdiğimiz ayakkabıdan kullandığımız bilgisayara genel olarak baktığımızda çoğunluk ithal ürünler. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunları söylerken eleştirirken doğru giden başarılı olan şeyleri de desteklemek gerekir.

Alman gazete Bild, ABD merkezli Time dergisi ve daha nicesi yani neredeyse tüm dünya Bayraktar TB2'lerin kabiliyetinden bahsetti. Bu çok büyük bir gurur. Evet, aynı kökenli gazeteler Etiyopya'da TB2'lere karşı algı operasyonu yaptı, aynısını Karabağ savaşında da yaptı. Ama devran döndü, Rusya'nın saldırılarına en çok karşılık veren ve en çok darbe vuran TB2'ler alkışlandı.

Türk milleti, biz de alkışlamalıyız. Destek vermeliyiz. Elbette güzel giden şeylerin başarısını görüp, bu yoldan çıkmaması için yanlışlarını eleştirmeliyiz. Bu ayrı. Ama bütünüyle başarısız demek toplumumuza yakışmaz. Kabart göğsünü, bu gurur hepimizin.

Algı mekanizmasını kontrol eden bir güruh olduğu aşikar. Analiz etmek bizlere düşüyor.

Havuz medyasından, muhalif basına hepsini okuyan, izleyen ve anlamaya çalışan doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilecek.

Çok zor değil, doğruya doğru yanlışa yanlış demek. Partizan olmamak lazım. Bir tane Türkiye var ve 7'sinden 70'ine hepimize emanet. Gazetecisinden sağlık personeline maden işçisinden pazarda tezgahı olana kadar herkes kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemeli. Bu öyle bir dönem değil, çok kritik bir eşikteyiz. Şimdi bağlarımızla, kültürel sermayemizle atalarımızdan kalan mirasımız Türkiye’mize sahip çıkmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarkan Kaleli Arşivi