Tufan Soydabaş

Tufan Soydabaş

DAHA FAZLA MUTLU OLMAK İÇİN…

DAHA FAZLA MUTLU OLMAK İÇİN…

Daha fazla mutlu olmak için kendinizi nasıl eğitirsiniz. Farkında olsanız da olmasanız da yaşadığınız olumsuz deneyimler genellikle kararlarınızı etkiliyor. Beyniniz bu zor durumlardan öğrendiklerini bir süre beklettikten sonra beynin merkezine sızdırır. Bu nedenle beyniniz otomatik koruma mekanizmasını devreye sokarak sizi korumak için elinden geleni yapıyor. Bununla birlikte sürekli olumsuz deneyimlere odaklanmak ve içgüdüsel olarak korunmaya çalışmak mutsuzluğa neden olur.

Pozitifliği ne kadar çok beyninize yönlendirirseniz olumsuz deneyimlerden uzaklaşma şansınız ve mutlu olma ihtimaliniz o kadar artar. Bunun için vereceğimiz küçük ipuçlarını okumanı yeterlidir.

1-) İç olumsuzluğunuzu ortadan kaldırın

Negatif yaklaşıma izin verirseniz şüphecilik bir alışkanlık haline gelecektir ve bu da kararlarınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Tereddüt ve güvensizlik döngüsünden kurtulmalısınız. Artık olayların olumsuz yönlerine değil olumlu taraflarına yönelmelisiniz. Zihninizi kontrol edin ve onu olumlu yönleri görmeye zorlayın. Buna kasıtlı olarak beyninizi olumlu şeyleri görmeye, sizi mutlu eden şeylere yönelmeye zorlayarak başlayabilirsiniz.

Negatif durumların potansiyelinizi sınırlamasına, sizi olumsuzluklara ve mutsuzluğa sürüklemesine izin vermeyin.

Düşüncülerinizi bilinçli olarak farklı bakış açıları ile yaklaşıma odaklayın. Stresli ve dikkatinizin dağınık olduğu bir anı yavaşlatmanız için basit bir ipucu verelim. Böyle anlarda derin derin nefes alın ve zihninizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırın. Artık olumsuzluklardan uzaklaşarak olumlu düşünmeye yeniden başlamak için hazırsınız.

2-) Negatifleri pozitif yöne çevirmek için beyninizi geri çekin

Yıllarca olumsuzluklara yönlendirilmiş beyni bile negatiflikten uzaklaştırıp pozitif yöne doğru yönlendirmek mümkündür. İlk adım düşünce kalıplarınızın farkına varmaktır. Düşüncelerinizin akışına daha fazla dikkat edin. Olumsuz düşüncelerin ne kısa vadede ne de uzun vadede size hiç bir faydası olmayacaktır. Fırsatları değerlendirirken hangisinin en iyi fırsat olduğuna karar vermek için dingin ve negatiflikten uzak bir zihne ihtiyacınız vardır. Bir sonraki adım ise beyninizi olumlu şeyleri görmeye zorlamaktır. Beyninizi olumlu şeyleri görme konusunda eğitmelisiniz.

Bunun için basit ama etkili olan günlük 3 tarama yöntemini kullanmalısınız. Güne başladıktan bir süre sonra hayatınızdaki 3 olumlu şeyi hatırlamaya çalışın. Her gün farklı 3 olumlu şeyi hatırlamaya çalışın. 3 günün sonunda beyninizin otomatik olarak olumlu şeyleri taramayı alışkanlık haline getirdiğini göreceksiniz. Bunu yapmakta zorlanırsanız akşam hayatınızdaki tüm olumlu şeyleri, sizi mutlu eden olayları bir liste haline getirin ve sabah evden çıkmadan önce mutlaka bu listeyi baştan sona okuyun. Daha sonra gün içerisinde bu listeden 3 tane olumlu olayı hatırlamak için beyninizde bir tarama yapın.

Bu yöntemin sonunda küçük kazanımlarınız olacaktır. Bu kazanımlarla kendinizi motive edin.

3-) Başkalarına karşı pozitif olun

Etrafınızdaki insanlarla iyi geçinmek veya onlara küçük iyilikler yapmak da bir yöntem olarak kullanılır. Ofis arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız, öğle yemekleriniz yediğiniz restoran, akşam eve dönerken karşılaştığınız kişiler, kim oldukları fark etmeksizin onlara faydalı olmaya çalışın. İyilik yapmak için, faydalı olmak için fırsat kollamak beyninizi negatiflikten pozitifliğe ulaştıracağı gibi başkalarına iyilik yapmak kendinizi de iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Esen kalın. (Kaynak:Girişimci Kafası)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tufan Soydabaş Arşivi