Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kitap okumanın ve çeşitli bilgi kaynaklarının merkezi kütüphane!

Kitap okumanın ve çeşitli bilgi kaynaklarının merkezi kütüphane!

Saygıdeğer okurlarım; Kitap okumak sosyal aktivite olarak ve bilgi haznemizi geliştirmek adına en kıymetli kaynağımızdır. Kitap okumak zamanı verimli değerlendirmek kimi zaman günün yorgunluğunu unutmak için en güzel kaynaktır. Kütüphanelerimiz kendinizin okumaktan mutluluk duyacağı kitapların çoğunlukla yer aldığı merkezlerimizdir. Bilgi sahibi olmak için ansiklopedi den bilgi materyallerine kadar her şeyi bulabileceğimiz, hikayeden romana, eğitim destekleyici nice kaynaklara kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir merkezdir kütüphanelerimiz. Doğanın renklerinin arasında parkta ya da bahçede kitap okumak bir başka atmosfer bir başka güzellik katıyor insana, temiz havada okunan roman ya da hikaye kitabının ne kadar güzel akıcı bir şekilde okunduğunun ve bir çırpıda okunan kitabın nasıl kolayca bittiğinin farkına varmak zor değil. Kitap okumak kadar kitap yazmak da emek ve çaba gerektiren bir husustur. Kıymetli yazarlarımız okuyucuya bir kitap bir eser kazandırmak için günlerce haftalarca ya da aylarca bir eser üzerinde çalışmalarını sürdürmekte ve bir kitap ortaya çıkarmaktadır. Ortaya uzun soluklu bir emek konmakta.
Ve o kitabı okumak, tavsiyede bulunmak, nice okuyucu kitlelerine ulaştırmak o emeğe gösterilen önemin simgesi olmaktadır.
Tarihte yolculuk yapmak için kültürel miraslarımızı daha yakından öğrenmek ve bilgi sahibi olmak için kitaplardan yardım alabiliriz. Bunun için de en iyi yardımcımız kütüphanelerimizdeki kaynaklardır.
Örneğin bir yörenin veya beldenin hatta bir ilin kendine has yöresel lezzetlerini geçmişten günümüze kadar uzanan kültürel faaliyetlerini kitaplar ya da çeşitli kaynaklardan öğrenebiliriz.

Bunun için de okumak okuyabilmek okumayı hayatımızın bir parçası haline getirebilmek sahip olduğumuz en değerli mirasımızdır. Sonuç olarak okumalı araştırmalı mutlaka ve mutlaka kütüphanelerin kitap ve bilgi materyalleriyle dolu havasını teneffüs etmeliyiz.
27 Mart-2 Nisan Kütüphane Haftası kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi