Tufan Soydabaş

Tufan Soydabaş

MİLYONERLERİN BAŞARI ALIŞKANLIKLARI

MİLYONERLERİN BAŞARI ALIŞKANLIKLARI

Kitap özetleri kaldığımız yerden devam edelim. Bu kitap size finansal açıdan başarılı olmak için ihtiyaç duyacağınız alışkanlıkları öğretecek. Okumak şayan-ı tavsiye… Özellikle kariyerinden ve işinden bıkmış olanlar, finansal açıdan daha rahat olmak isteyenler, içindeki devi uyandırmak isteyenlerin okuması önem arz etmekte.

Özete geçelim. “Geçen yıl günün birinde, YouTube’da Dean Graziosi adında bir adamın adını gördük. Bu adamın o kadar tutkulu ve harika tavsiyeleri gözümüzden kaçmadı. Onu sabırlı bir şekilde dinledik. Ne zaman YouTube’a girsek onun reklamlarını arar olduk. Dean, kendi kitabı olan Milyonerlerin Başarı Alışkanlıklarının reklamını yapıyordu. Kitap adeta nasıl mutlu ve zengin olunurun cevabını veriyordu. Ekipten bir arkadaşımız bu kitapta yazanları hayatına geçirdi ve hayatının nasıl değiştiğini anlatıyordu. Bizde tabiki okuduklarımızı hayatımıza geçirmeye başladık.

Bu kitap bize ne öğretecek?

1-Yedi aşamalı egzersiz. Bu sayede enerji ve motivasyonunuz çok artacak

2-Daha mutlu ve üretken olmak istiyorsanız zayıf yönlerinize değil güçlü yönlerinize odaklanmalısınız.

3-İçinizdeki devi uyandırın ve hayatınızın kontrolünü ele almasına izin verin.

*****

Yedi Aşamalı Egzersiz:

Dean, daha iyi bir iletişim için tuttuğu Joe Stamp adında onunla yaşadığı bir deneyimi anlatıyor..joe, Dean’e 7 aşamalı egzersizi öğretmiş. Bu egzersiz aslında kendinize 7 kez ‘’Niçin’’ sorusu sormanız. Bu küçük şey Dean üzerinde fazlasıyla etki bırakmış. Joe Dean e birkaç sebep sorduğunda, Dean oldukça genel cevaplar paylaşmış. Ama 3 seviye kaldığında, Dean meselenin ne olduğunu ve daha derindeki amacını anlamış ve daha duygusal bir yapıya bürünmüş.

Eğer bizde daha enerjik ve motive olmak istiyorsak, tıpkı Dean gibi en derin arzularımızı kalbimizden ve ruhumuzdan söküp atmalıyız. Tabii Dean son aşamada amacının farkına varmış. Bu kontrolü elinde tutmaktan başka bir şey olmadığını anlamış.

İnsanların belli bir amaca sahip olması iyidir. Zor günler gelip çattığında amacımızı bilmemiz başarılı olmamıza yardımcı olacak.

Daha mutlu ve üretken olmak istiyorsanız zayıf yönlerinize değil güçlü yönlerinize odaklanmalısınız:

Bu kulağa kolay gelebilir ama her zaman zayıf yönlerinize değil de güçlü yönlerinize odaklanmanız yerinde olacaktır. Zayıf yönlerimize odaklandığımızda, içimizde olan kötü bir adama odaklanmış olacağız. Güçlü yönlerinize odaklanmak sizi daha mutlu etmekle kalmayacak, aynı zamanda zayıf yönlerinizde kendi kendini iyileşmenizi sağlayacaktır. Kötü olduğunuz bir yönünüzü geliştirmeye çalışmanız kendimize olan inancımızında yavaş yavaş ölmesine neden olur.

Güçlü yönlerinizi yaşamak istiyorsanız, hangi konuda iyi olduğunuzu çevrenizde ki insanlara sorun. Bir liste yapın güçlü yönlerinizi nasıl geliştirebileceğinizin planını yapın.

İçinizdeki devi uyandırın ve hayatınızın kontrolünü ele almasına izin verin:

Dean kitabında bir Carol adında birini örnek veriyor. Carol Dean’ın kitabını okuduğunda bir yemek bile alamayacak kadar fakirdi. İşte işler o andan sonra değişmeye başladı. Carol hayatındaki sorunlara endişelenmek yerine, çözümlere odaklanmayı yeğledi ve içindeki kahramanı uyandırmaya başladı. Sorunları ve ekonomiyi suçlamak yerine kendi inisiyatifini ortaya koymaya başladı. Şimdi bir evi ve arabası var. Her zaman şu sözü devamlı aklına getirdi. "Kahraman, çözümlere odaklanır." Bu yüzden güçlü yönleriniz bulmak, içinizdeki devi keşfetmenize yardımcı olur. Aslında olay çok basit, biraz cesaret, adanmışlık, yetenek ve güven size yetecektir.

Cesaret sahibi olmak sonucu getiren en önemli ögelerden biridir. Adanmışlık olmadan bir başarı elde edemezsiniz bunun farkına varın. Yetenekler öğrenmeyi gerektirir; bu bir kitap okumak veya kişisel gelişim videoları izlemek olabilir.

Yazar kitabında tecrübelerini tutkulu bir şekilde paylaşmış bu okurken dikkatinizi çekiyor. Milyonerlerin Başarı Alışkanlıkları. Dean GRAZIOSI. Daha geniş olarak okumanızı tavsiye ederim. Esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tufan Soydabaş Arşivi