Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

1-7 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası

1-7 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası

Saygıdeğer okurlarım; Ulaşım hayatımızı kolaylaştıran en önemli unsurdur. Ulaşım hususunda İlk sırayı karayolu almaktadır. Otomobil otobüs minibüs ve daha birçok karayolu ulaşım araçları hayatımızda yer tutmaktadır.
Ancak karayolu ulaşım araçlarıyla daha güvenli seyahat yapmak için trafik kurallarına uyum sağlamak dikkat etmemiz gereken en önemli husustur. Trafik kurallarına uyum sağlayarak güvenli ulaşım ve seyahat elbette ki mümkün.
Trafik kurallarını kısaca sıralayacak olursak trafikte seyahate çıkmadan önce mutlaka araç içi emniyet kemerini takmak, trafikte seyir halindeyken hız limitine dikkat etmek, trafik ışıklarının rutin kurallarına önem vermek sağlıklı bir ulaşım için kıymetlidir.
Bizler için çok değerli özel günlerde düğünlerde bayramlarda trafik kurallarına uyum sağlayarak sevdiklerimize ve sevenlerimize sağlıklı bir şekilde ulaşmak, düğüne neşeyle ve mutlulukla katılmak bayramı bayram tadında kutlamak tabi en doğal temennimizdir.
Onun için trafik kurallarına her daim uyum sağlamak bizler için çok önemlidir.
Karayollarında araçlarımız ile birlikte sağlıklı bir ulaşım yapmak için gece saatlerinde mümkün olmadıkça uzun mesafeli seyahatlerden kaçınmak önem arz etmektedir.
Ancak aracımızla ile birlikte mecburi gece saatlerinde seyahat yapılacak ise emniyet kemerimizi mutlaka takmak aracımız seyir halindeyken araç hız limitine mutlaka dikkat etmek trafik ışıklarının rutin kontrollerine uyum sağlamak büyük ölçüde önem taşıyacaktır.
Trafikte seyir halindeyken sağlıklı bir ulaşım için hemen kendimizin hem de diğer trafikte seyir halindeki araçların gidiş dönüş geçiş haklarını gözetmek sağlıklı bir ulaşım için fayda sağlayacaktır. Böylelikle olası oluşabilecek trafik kazalarının da önüne geçmek için önemli bir adım olacaktır.
Sağlıklı bir ulaşım ve seyahat yapmak için aracımızın yıllık ve mevsimlik bakımını yaptırmak çok önemli bir unsurdur. Ayrıca aracımızla seyahat ederken olası oluşabilecek sağlık sorunları nedeniyle aracımızda İlkyardım çantası ve ilkyardım malzemeleri bulundurmamız fayda sağlayacaktır.
Toplum olarak bilinçli bir şekilde araç kullanımına önem vermek trafik kurallarına titizlikle özen göstermek sağlıklı bir ulaşımı ve sağlık bir trafiği elbette ki mümkün kılacaktır.
Gecesini gündüzüne katarak özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren trafik polislerimizin titizlikle yapmış oldukları gözetimlerle sağlıklı bir trafik akışı pek tabi sağlanmaktadır.
Trafik kurallarına uyalım. Trafik kurallarına uymayanları uyaralım. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizi üzmemek adına…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR