Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Anneler Gününü kutlamaya yılda bir gün yeterli olmaz

Anneler Gününü kutlamaya yılda bir gün yeterli olmaz

Saygıdeğer okurlarım.

İnsan hayata ilk kez gözlerini açtığında bir ses duyar o ses tarifsiz sevginin ve şefkatin en kıymetli hazinesi olan insana sonsuz mutluluk ve huzur duygusunu yaşattıran, evladı hayata ilk kez gözlerini açtığından itibaren evladının yaşı kaç olursa olsun sevgisini ve şefkatini her daim hissettiren annelerimizin sesidir. Evladı hastalanınca başucunda sabahlayan, evladı yemek yemediği zaman yediği yemekten tat almayan annelerimiz.

Evladı evden dışarı çıkarken acaba ceketini yanına aldı mı diye aklından geçiren kış günlerinde ise atkısını, eldivenini acaba yanında götürdü mü diye düşünen annelerimiz. Evladı eğitim öğretim hayatına başladığında sevinen, mutluluk duyan, başarılarıyla gurur duyan, sevinçten ve mutluluktan duygulanan annelerimiz.

Evladının derdi ya da sıkıntısı olduğunda kol kanat geren evladı öğrenci iken harçlık vermeden okula göndermeyen annelerimiz. Evladı babaya bir şey sormaktan ve bir şey istemekten çekinince evlat ve baba arasında tercüman olan annelerimiz. Evladı duygusal olup üzüldüğünde onunla birlikte üzülen, evladı mutlu olup sevinç duygusuna büründüğünde onunla birlikte mutlu olan sevinç duygusunu paylaşan annelerimiz.

Hani bir söz vardır hepimizin bildiği; “anne başta taç her derde ilaç!” Evet bu söz çok doğru ve yerinde bir sözdür. Çünkü bir evlat yaşı kaç olursa olsun her daim annenin şefkatine gerek duyar! Bir evladı en iyi anlayan, bir evladın derdini sıkıntısını kendisi söylemese de en iyi gözlerinden okuyan. Bir evladın hasta olduğunu yüzündeki ifadeden hemen hisseden annelerimiz. Onun içinde en doğru ve en anlamlı bir sözdür. Anne başta taç her derde ilaç.

Evet elleri öpülesi sevgisinin ve şefkatinin asla ve asla tarifinin bulunmadığı, ne kadar anlatsak da ne kadar söylesek de o sevginin ve şefkatin kelimelere sığmayacağı bu hayattaki en değerli ve en kıymetli hazinemiz olan annelerimizin anneler günü takvim yaprakları 8 Mayıs'ı gösterdiğinde kutlanacak! Kutlanacak kutlanmasına ama annelerimizin değerini ve kıymetini hatırlamaya senede bir gün yeterli olmaz, olamaz, olmayacak… Çünkü annelerimizin değerini ve kıymetini her daim bildiğimiz müddetçe yılın her günü anneler günüdür!

Biliyorsunuz bir söz daha vardır hepimizin bildiği anne hakkı hiç bir zaman ödenmez sevmeye ömür yetmez. Bütün dünya senin olsa bir tane anne etmez ve hatta edemez. Çünkü annelerimiz evladı hayata ilk kez gözlerini açtığından itibaren evladının yaşı kaç olursa olsun sevgisiyle, şefkatiyle ve hayır duasıyla evladının iyi gününde, zor gününde, hüzünlü anında, sevinçli zamanlarında hep yanında, daima arkasında olan annelerimiz, her ne olursa olsun dilinden dökülen her duasında evladına her daim yer vermiş ve her daim de yer vermekte olup bu hayatın ve hatta bu dünyanın en müstesna servetidir!

İşte bu sebeple anne hakkı hiç bir zaman ödenmez, sevmeye ömür yetmez, bütün dünya senin olsa bir tane anne etmez…

Anneler günü kutlansın güzel sözler ifade edilsin kapalı kutularda saklı sevginin simgesi hediyeler armağan edilsin ama annelerimize duyduğumuz sevgi sadece senede bir gün hatırlanmasın. Annelerimize duyduğumuz sevginin hatırlanmasının ve ifade edilmesinin günü, saati, ayı ya da haftası yoktur. Olmaz, olamaz….

Tüm annelerin anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi