Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Baharın Habercisi Cemre

Baharın Habercisi Cemre

Saygıdeğer okurlarım; bilindiği gibi bu yıl kış mevsiminin birbirinden güzel atmosferini yaşamak mümkün olmadı. Özellikle kadim şehir Konya’mızda kar veya yağmur yağışını bu yıl kış aylarında pek tabi gözlemleyemedik.

Kış mevsiminin tarif edilmez güzelliklerini gözlemleyemeden baharın müjdecisi cemre geldi elbette. 19 ile 20 Şubat tarihleri arasında başlan cemreler önce havaya sonra suya düştü. Son olarak toprağa düşecek olan baharın müjdecisi cemre ile birlikte bahar da resmi olarak girecek.

Böylelikle cemrenin gelişiyle birlikte havaların ısınması suların ılıman olması ve toprağın baharın farkına varması mümkün olacaktır.

İklim koşulları nasıl bir bahar gösterecek bilinmez ama yüce rabbimizin hikmetinden sual sorulmaz. Ol deyince olduran yüce rabbimiz her şeyin en iyisini en doğrusunu bilendir. Onun için Yüce rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun.

Baharın gelmesiyle birlikte rengarenk çiçekler açacak kuşlar cıvıl cıvıl ses çıkaracak ve bahar gönlümüzde bir hoş seda bırakacak.

Yüce rabbimizin izni ve ihsanıyla ümit edelim ki bahar gelmesiyle birlikte yağmur yağışını da beraberinde getirsin yağmur bereketi özellikle kadim şehir Konya’mızda da hasıl olsun inşallah...

Baharın gelmesi özellikle minik kalpler için en güzel fırsat olacak. Minikler parklarda bahçelerde gönlünce koşup oynayacak, onlar için hep tebessüm ve mutluluk hakim olacak.

Baharın gelmesi özellikle meyve ağaçlarının öz bakımın yapılacağı yaz aylarına hazırlanma sürecidir. Yaz aylarında envai çeşit meyveleri dalından toparlayıp tüketmek için meyve ağaçlarının bahar aylarında öz bakımı önem arz etmektedir.

Bahar gelişiyle birlikte nice yüreklere sevinç neşe mutluluk ve huzur getirsin inşallah...

Baharın müjdecisi cemrenin neşenin mutluluğun ve nice güzelliklerin simgesi olması dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR