Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Doktorlarımızı ve Sağlık Çalışanlarımızı Hatırlamaya Sadece 14 Mart Yetmez

Doktorlarımızı ve Sağlık Çalışanlarımızı Hatırlamaya Sadece 14 Mart Yetmez

Saygıdeğer okurlarım; Hayatımızın olmazsa olmaz en önemli unsurlarından birisi de sağlığımızdır. Sağlık problemleri yaşadığımız zamanlarda en müstesna yardımcımız doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızdır. Sağlık kurumlarına başvurduğumuzda kişiye özgü uygulanan tedavi yöntemleriyle sağlığımıza yeniden kavuşmamızı sağlayanlardır onlar.

7 gün 24 saat insan sağlığını önemseyen, ambulans hizmetiyle Türkiye'nin neresinde olursa olsun vatandaşa sağlık hizmeti sunan, en kısa zamanda sağlık kuruluşlarına ulaştıranlardır doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız.

İnsanların sağlığı için gecesini gündüzüne katan yeri geldiğinde yorgunluğunu unutan, herhangi bir acil durumlarda görev yaptığı sağlık kuruluşuna pür telaş ulaşan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız; hastaları iyi oldu mu, mutlu mu kendisi de mutlu olur.

Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız; gerektiğinde cerrahi müdahale ile saniyeler ve dakikalarla yarışan ter döken hastasını sağlığına kavuşturan hastasının sağlığına kavuşmasıyla bambaşka bir mutluluk yaşar.

Kişiye özgü tedavi süreciyle doğru teşhis, doğru tedavi ve uygun ilaç tedavisi ile insan sağlığına ışık tutan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız. Olası bir durumda hastalarına bir telefon kadar yakın olan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız.

Mümkün olduğunda gerekirse günlerdir izin dâhi kullanmayan insan sağlığını her şeyden üstün tutan vatandaşa gayretle sağlık hizmeti sunan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız.

Yeri geldiğinde karlı yollar aşarak nice belde nice kasaba ulaşarak sağlık hizmeti sunan, hastaların tedavisini en kısa zamanda uygulayan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız.

Sağlıklı beslenme önerileriyle insan sağlığını her daim önemseyen diyetisyenlerimiz, sağlıklı spor önerileriyle sağlıklı yaşamı her daim hedefleyen fizyoterapistlerimiz, hayatımızın en müstesna mirası sağlığımızı her daim korumak için elinden geleni yapan doktorlarımız ve tüm sağlık ekiplerimiz için her ne kadar yazsak da her ne kadar anlatsak da kelimeler kifayetsiz kalır. Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın hayatımıza katmış oldukları değeri ifade etmeye lisan yetmez. İnsan sağlığına her daim ışık kaynağı olan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın değeri ve kıymeti hiç unutulmamalı, sadece yılda bir gün değil sadece 14 Mart’ta değil doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın varlığı daima hatırlanmalıdır.

14 Mart Tıp Bayramı şimdiden kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi