Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Gıda Günü ve Gıda Arzının önemi

Dünya Gıda Günü ve Gıda Arzının önemi

Saygıdeğer okurlarım; Sağlıklı beslenme hayatımızın en önemli unsurudur. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlıklı gıda tüketimi de yaşamda mühim bir yere sahiptir. Günün her öğününde gıda tüketimi insan vücudunun gereksinimi olan vitamin grupları için kıymetlidir.
Günlük hayatımızda tercih ettiğimiz gıda guruplarının tazeliği ve SKT yani son kullanma tarihi dikkat etmemiz gereken husustur. Ayrıca sağlıklı yaşam açısından da değerlidir.
Özellikle besin grupları arasında yer alan süt ürünleri ve de et ürünlerinin SKT yani son kullanma tarihine dikkat etmek sağlıklı beslenme koşulları bakımından önemli olacaktır.
Bilindiği gibi kadim şehir Konya’mız tarımsal üretimde önde gelen illerdendir. Kurubaklagiller sofralarımızda tercih ettiğimiz başlıca gıda ürünlerindendir. Market reyonlarında yerini almış kurubaklagiller gıda ürünlerinin SKT yani son kullanma tarihini önemsemek gıda tüketimine bağlı oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için doğru adım olacaktır.
Bilinçli ve sağlıklı gıda tüketimi için dikkat etmemiz gereken etkenler konusunda Gıda Mühendislerimizden ve de uzman hekimlerimizden bilgiler edinebiliriz.
Market reyonlarında yerini alan hazır paketli gıda ürünlerinin SKT yani son kullanma tarihine dikkat ederek yağ oranı yüksek besin gruplarını ayırt ederek sağlıklı gıda tüketimine özen gösterebiliriz. Yaz aylarında mevsimde toplanmış sebzeleri kurutulmuş olarak kış mevsiminde tüketebilir sofralarımızda sağlıklı ve doğal gıda ürünlerine yer verebiliriz.

Doğal beslenme koşullarını önemseyerek kış aylarında kurutulmuş sebzeleri tercih ederek ev yapımı yoğurt peynir gibi süt ürünlerini tüketerek bilinçli gıda tüketimini hayatımızın bir parçası haline getirmiş oluruz. Hatırlanacağı üzere 16 Ekim Dünya Gıda Günü idi sağlıklı hayat ve sağlıklı yaşam açısından bilinçli gıda tüketimine özen göstermek hayatta en müstesna hazinemiz olan sağlığımıza değer katacaktır.

Gıdada sağlık kadar gıdanın temini de çok önemli. Maalesef israf ve gıda fiyatlarındaki yükseklik gıdaya olan ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Üreticilerin üretim devamlılığı ve gıda arzı ile tüketicilerin bilinçli olması ve sağlıklı gıda temini ile israf etmeden tüketimi de çok çok önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi