Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Okuma ve Yazma Günü kutlu olsun!

Dünya Okuma ve Yazma Günü kutlu olsun!

Saygıdeğer okurlarım; Kalemi elimize aldığımız zaman duygularımızı ve de düşüncelerimizi kelimelere, kağıtlara döküp kalbimizden gönlümüzden geçen hissiyatı ifade edebilmekteyiz. Kitabı elimize aldığımız zaman okumanın güzel duygusunu fark edebilmekte, roman ve şiir kitaplarının eşsiz güzelliklerle tasarımının ve kaleme dökülen roman ve şiir kitaplarının eşsiz yetenek göstergesinin farkına varabilmekteyiz, kitap severler olarak. Öğrencilik yıllarında okumaya ve yazmaya başladığımız zamanlarda sevincimiz gözlerimizden okunuyor okumanın ve yazmanın mutluluğunu yaşamak tarif edilmez bir duygu selinin göstergesi oluyordu.

Okuma ve yazma yeteneğine sahip olmamıza vesile olan elleri öpülesi öğretmenlerimizin emeklerini gayretlerini ve çabalarını unutamayız.

Öğretmenlerimizin öğrencilerine başarıya yönelik göstermiş olduğu emek ve de çaba vesilesiyle güzel yazı yazma, güzel kitap okuma yeteneğinin öğrencilere kazandırılmasına olanak sağlamıştır.

Dilde ifade edilemeyen duygu ve düşünceler sözlere dökülür, sözler mürekkebe ve de kaleme sığdırılır nihayetinde de kağıtta hayat bulur. Okuma ve yazma yeteneği hayatımızın en müstesna serveti olur.

Bir zamanlar mektup yazmak en güzel haberleşme aracımızdı, ilden ile kentten kente mektup yazarak sevdiklerimize ve sevenlerimize haber etmek selam göndermek okumanın ve yazmanın tarif edilmez kıymetini ortaya koymaktadır.

Bir zamanlar büyüklerimiz sevdiklerinden ve sevenlerinden acaba mektup yâda haber gelir mi diye postacının yolunu gözler sevdiklerinden ve sevenlerinden mektup yâda haber aldığı zaman sevinir ve mutlu olurdu.

Okumanın ve yazmanın her daim hayatımıza kattığı değer bambaşkadır. Okuma ve yazma yeteneği hayatımızın her alanında bizlere en büyük Işık kaynağı olmaktadır.

Okumanın ve yazmanın paha biçilmez değeri hiç ama hiç unutulamaz. Okumanın ve yazmanın hayatımızın her alanında bizlere ışık kaynağı olduğunu unutmak mümkün olmaz olamaz. Okumanın ve yazmanın paha biçilmez değerinin simgesi olan 8 Eylül Okuma ve Yazma günü kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi