Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

Saygıdeğer okurlarım;

Tüm İslam alemi olarak bir kez daha kurban bayramına erişmenin mutluluğunu ve ilahi huzurunu yaşıyoruz. Bizleri bir kez daha bayrama ulaştıran yüce rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Bayramlar birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir. Birlik ve beraberlik içinde paylaşmakta bayramın en müstesna simgesidir. Bayram kahvaltılarının ailecek sevinç ve neşe ile yapıldığı envai çeşit ikramların eş dost akraba ile birlikte birlik ve beraberlik ile tüketildiği bayram.

Envai çeşit tatlıların ve çikolata şekerlemelerin baş köşede yer aldığı bayram ziyaretlerinde çikolata şekerlemelerin ve de envai çeşit tatlıların olmazsa olmaz ikram sırasında yer aldığı çay kahve ve meşrubat ikramının da mutlaka yer bulduğu bayram. Büyüklerin ziyaret edildiği bayramlarının tebrik edildiği hayır dualarının alındığı güzel mi güzel sohbet muhabbet ve hasbihallerin edildiği, eski bayramlarında sohbet muhabbet eşliğinde bir anı olarak hatırlandığı bayram.

Kurban bayramının tarif edilmez bir özelliği vardır elbette ki. İbadetimizi yerine getirmek için ve Yüce rabbimizin rızasını kazanmak için kurbanlarımızı keseceğiz. Kesilen kurban etinden hazırlanan birbirinden lezzetli yemekleri eş dost akraba hep birlikte tüketeceğiz. İhtiyaç sahiplerine kestiğimiz kurban etinden paylaşarak paylaşmanın en müstesna duygusunu hep birlikte yaşayacağız.

Yüce rabbimiz idrak edeceğimiz kurban ibadetimizi kabul ve makbul eylesin inşallah.

Büyüklerin tebessüm ederek idrak ettiği evladının torununun ziyaretinden mutlu ve memnun olduğu bayram. Küçüklerin bayram harçlığıyla sevinç duyduğu dedesini ninesini ve tüm akrabalarını ziyaret etmekten neşe dolduğu bayram. Gurbetten sılaya hasretin son bulduğu memleket sevgisinin tekrar tekrar hatırlandığı memlekete duyulan özlemin bir nebze olsun bittiği adı güzel kendi özel mi özel bayram.

Kurban bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Sevdikleriniz ve sevenleriniz ile birlikte daha nice nice bayramlara sağlık sıhhat ve afiyet ile birlikte ulaşmanızı temenni ediyorum.

Hayırlı bayramlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi