Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Öğrenciler üniversite yolculuğunda son eşiği de atladı

Öğrenciler üniversite yolculuğunda son eşiği de atladı

Saygıdeğer okurlarım;

Lise öğrenimini tamamlayan öğrenciler üniversite öğrencisi olma yolunda başarılı adımlar atmaya hazırlandı ve hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler (YKS) yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katıldı ve başarıya doğru giden yolda sağlam adımlar atmak için sınavda ter döktü ve nice başarılara imza atmak için azim gayret ve çaba gösterdi.

Öğrenciler için geleceğe yönelik bir başlangıç olan YKS sınavı hayali kurulan bir üniversite öğrencisi olmak hayali kurulan bir bölüm de eğitim sürecini tamamlamak ve de kariyer bakımından istenilen alanda bir meslek sahibi olmak adına bir vesilesidir.

Hummalı bir çalışma sürdüren öğrenciler YKS yaklaşıncaya kadar sabırla umutla geleceğin teminatı olacak bir eğitim sürecini kazanmak için çalışmalarına devam ettiler. YKS sınavının tarihi günü ve saati geldiğinde öğrenciler heyecanla azim gayret ve çaba sarf ederek alın teri dökerek yürekte ve de gönülde nice umutları hayalleri ve de hedefleri filizlendirerek meşakkatli bir sınav sürecini geride bıraktılar.

Ancak bu kez de sınav stresi yerini sonuç heyecanına bıraktı. Sınav sonuçları için tüm öğrencilerin gözü ve de kulağı ÖSYM tarafından gelecek sonuç açıklama haberini bekliyordu, derken sonuçlar açıklandı ve öğrenciler sınav sürecinde akıttığı alın terinin bir armağanı olan başarılarının mutluluğunu ve sevincini aile büyükleriyle paylaştı

Bir taraftan da sonuçlarının açıklanmasıyla hedeflerine ulaşamayan ya da herhangi bir yüksek öğretim programına yetişemeyen öğrenciler hüzünlendi ama en büyük teselliyi aile büyüklerinde buldu başarıya ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğine karar kıldı.

Geleceğin doktoru, geleceğin öğretmeni ve geleceğin mühendisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen öğrencilerimiz şimdi de yükseköğretim maratonuna adım atıyor. Üniversite öğrenci kadrosuna yerleşen tüm öğrencileri canı gönülden tebrik ediyoruz. İcra edecekleri çalışmalarında daima başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR