Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Ömürlük Sevgimizin Mimarı Annelerimiz

Ömürlük Sevgimizin Mimarı Annelerimiz

Saygıdeğer okurlarım. Her yıl anneler günü kutlanmaktadır. Annelerimiz için onları mutlu edecek bir takım kapalı kutular içinde saklı hediyeler alınmaktadır. Ama bu kapalı kutular içindeki hediyeler annelerimizin değerini ve de kıymetini anlatmaya asla ve asla yeterli olmayacaktır.

Annelerimiz; evladı hayata gözlerini ilk açtığı günden itibaren onu sevgi yumağıyla sarar, şevketiyle bir dağ gibi evladının arkasında durur.

Evladı hasta olduğu zaman gecesini gündüzüne katan gerektiğinde baş ucunda sabahlayan, evladı yemek yemediği zaman yediği yemekten bir tat alamayan da annelerimizdir.

-Evladı eğitim öğretim hayatına ilk adım attığında tarif edilemez mutluluk duygusunu yaşayan da eğitim öğretim döneminde evladının birçok başarıya imza attığını görünce ve duyunca yaşadığı mutluluğu tarif edemeyen, kimi zaman da sevinç gözyaşlarını tutamayan da annelerimizdir.

Evladı üzüldüğü zaman onunla birlikte üzülen, mutlu olduğu zaman onunla birlikte mutlu olan, yeri geldiğinde baba ile evladı arasında en iyi köprü olan da onlardır.

Söyler misiniz böyle müstesna bir servetimiz olan annelerimizi sadece yılda bir gün hatırlamak yeter mi? Söyler misiniz onların değerini ve de kıymetini anlatmak için sadece yılda bir gün kapalı kutular içinde saklı hediyeler armağan etmek yeter mi?

Elleri öpülesi analarımız değeri paha biçilmez hazinemizdir. Onları sadece yılda bir gün değil yılın her günü hatırlamalı önem vermeli ve değerlerini her daim hissettirmeliyiz.

Hep bildiğimiz söz vardır; “Anne hakkı hiç bir zaman ödenmez. Sevmeye ömür yetmez. Bütün dünya senin olsa bir tane anne etmez.”

Onun için elleri öpülesi annelerimizin hayır duasını aldığımız, sevgimizi ve ilgimizi daima hissettirdiğimiz, onlara duyduğumuz tarifsiz sevgiyi daima ifade ettiğimiz her gün anneler günüdür…

Çünkü anneye duyulan sevgiyi ifade etmenin günü saati ayı ya da haftası yoktur. Bu sevgi zaten ömürlüktür.

Tüm annelerimizin Anneler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi