Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Ramazan'ı Şerifin Kalplerimize ve Gönüllerimize Bıraktığı İlahi Huzur

Ramazan'ı Şerifin Kalplerimize ve Gönüllerimize Bıraktığı İlahi Huzur

Ümit Altunbaş

 

 

Ramazan'ı Şerifin Kalplerimize ve Gönüllerimize Bıraktığı İlahi Huzur

 

Saygıdeğer okurlarım; mübarek ramazan ayının gelmesiyle birlikte bambaşka bir ilahi huzur hasıl oldu. Kalplerimize ve gönüllerimize. Sahurla başlayan oruçlarımızın iftarla son bulduğu, bereketli ramazan sofralarının kurulduğu tatlı uykudan uyanıp yüce rabbimizin rızasını kazanmak ve oruç ibadetimizi yerine getirmek için sahur sofralarında tebessüm ederek çekirdek ailemizle birlikte sahur vaktinin güzelliğini hep birlikte yaşadığımız. İlahi bir huzur vesilesi mübarek Ramazan-ı Şerif!

İftar vakti yaklaşırken tatlı bir telaşın başladığı bereketli ramazan sofralarının kurulduğu iftar sofralarında paylaşmanın mutluluğunun sevincinin yaşandığı eş, dost akraba aynı iftar sofralarında bir araya gelerek ramazan ayının ilahi huzurunu hep birlikte kavradığı mübarek Ramazan'ı Şerif…

Teravih namazının birlik ve beraberlik içinde camilerimizde eda edildiği ellerin semaya yükseldiği gönüllerin mevlaya yöneldi gönüllerin ve de kalplerin ilahi huzuru yağmur damlası misali rahmet, rahmet bulduğu mübarek Ramazan-ı Şerif…

Mübarek Ramazan-ı Şerif’te gizli bir gece var. Bu yıl da erişmek hasıl olur inşallah cümlemize mübarek Kadir gecesine! Bin bir rahmet ve şefaat  gizli mübarek Kadir Gecesi’nde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nde indirildi kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim oldu. Cümlemize Yüce Rabbimizden en güzel armağan ve en güzel hediye…

Su misali akıp gidiyor zaman bir bir tükeniyor mübarek ramazan kalplerimize ve gönüllerimize bıraktığı ilahi huzur sığmaz kelimelere eğer anlatacak olursan.

Dillerde dua edilir gönüllerde bulunur ilahi huzur,  bin bir rahmet ve berekete her daim edilir şükür.

Geldin ey ramazan sevindirdin cümlemizi. Gelişin oldu sevinç hediyesi gidişin olacak hüzün simgesi çünkü senin varlığın rahmet bereket birlik beraberlik paylaşma ve sabır şükür timsalidir. Mübarek Ramazan-ı Şerif yine çok özleyeceğiz seni!

Mübarek Ramazan-ı Şerif’te sabırla şükürle doldu kalplerimiz gönüllerimiz, ilahi huzur buldu yüreklerimiz olacak Yüce Rabbimizden bayram en müstesna hediyemiz. 

Küçük çocuklarımız kavradı Ramazan'ı Şerif günlerinin getirdiği güzellikleri hep sordular büyüklerimize eski ramazan günlerinin güzelliklerini.

Büyük, küçük sevinç yaşadı Ramazan'ı Şerif ayının gelmesiyle, sığdıramadı sevincini anlatmayı hiçbir cümleye ya da hiçbir kelimeye.  Geldin ey ramazan bir bir tükeniyor gidiyorsun gelişin sevinç hediyesi oldu gidişin hüzün simgesi olacak. Cümlemiz senin gelişini temenni edecek senin arayacak.

Giderken hoşça kal ey ramazan, git güle güle. Çok özletme kendini ey Ramazan seneye gel yine!   Çünkü cümlemiz bekliyoruz seni umutla özemle ve hasretle !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi