Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Hayat

Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Hayat

Saygıdeğer okurlarım; yaşamın olmazsa olmaz yapısı sağlığımızdır. Sağlıklı yaşam için ve sağlığımızı korumak için rutin sağlık kontrolümüzü yaptırmak sağlığımızı korumak adına önemli bir adımdır.

Sağlık yaşam için önemli bir nokta da sağlıklı beslenmedir. Özellikle kalp sağlığımız için beslenme kıymetli bir unsurdur. Fast food tarzı veya yağ oranı yüksek besin gruplarından uzak durarak kalp sağlığımızı korumaya özen gösterebiliriz.

Halk arasında kendimizi iyi hissettiğimiz müddetçe doktora veya sağlık kuruluşlarına başvurmama özelliği vardır. Oysa ki kendimizi iyi hissetsek bile rutin sağlık kontrolümüzü yaptırmak tansiyon diyabet kalp damar hastalıkları gibi olası oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçmek için önemli bir adım olacaktır.

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz unsurlarından biri de moral ve motivasyondur. Yani aşırı stresli bir yaşamdan uzak durmak sağlıklı yaşam için önemli bir başlangıçtır. Hayatın rutin koşturmacasında iş hayatında eğitim sürecinde hatta geleceğimiz için önemli kararlar alacağımız zamanlarda aşırı stresli bir yaşam hayatımızın merkezinde yer almaktadır.

Aşırı stresli bir yaşam ruhsal ve bedensel açıdan birtakım rahatsızlıklara davetiye çıkarabilir. Aşırı stresli bir yaşamdan uzak durmak oluşabilecek birtakım rahatsızlıkların önüne geçmek elbette ki mümkündür.

Peki nasıl mı?

Hayatın rutin koşturmacasında kendimize zaman ayırarak müzik dinlemek, sinemaya gitmek, sanatsal etkinlikleri takip etmek gibi moral ve motivasyonumuzu yüksek tutacak bir takım sosyal aktivitelere katılım sağlamak hem ruhsal hem de bedensel açıdan sağlığımızı korumak adına mühimdir.

Sağlığımızı korumak için sağlıklı kilo kontrolünü ön planda tutmak gerekmektedir. Çünkü aşırı kilo artışı tansiyon diyabet kalp damar hastalıkları gibi birçok kronik rahatsızlıklara yol açabilir. Sağlık yaşam açısından sağlıklı kilo kontrolünü sağlamak sağlıklı yaşama adım atmak için kıymetlidir.

Sağlıklı kilo kontrolünü sağlamak için ise diyet ve beslenme uzmanından yani diyetisyenlerimizden destek almak gerekmektedir.

Sağlıklı yaşam için sporu hayatımızın rutini haline getirmek gerekir. Hafif tempolu yürüyüşler ve birtakım egzersizler sağlıklı yaşam kaynaklarındandır. Ancak kişiye özgü egzersiz programı oluşturmak için uzman hekimlerimizden destek almak fayda sağlayacaktır.

Sağlığımızı önemseyelim sağlığımızı koruyalım.

Hep birlikte sağlıklı yaşama ve sağlıklı hayata adım atalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi