Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Türk sinemasının unutulmaz ismi! Usta oyuncu Kemal Sunal!

Türk sinemasının unutulmaz ismi! Usta oyuncu Kemal Sunal!

Saygıdeğer okurlarım

Türk sineması hayatımızın kıyısında, köşesinde her daim ayrı bir yer tutmaktadır. Televizyon hanelerimizde yer aldığı günlerden itibaren Türk sineması olmazsa olmazlarımız arasında yer almaktadır. Keyifli akşamlarda keyifli hafta sonu tatillerinde televizyon karşısında TÜRK Sineması seyretmek bambaşka bir atmosfer oluşturmaktadır. Tabi ki, Türk sineması seyrederken filmlerini ilgiyle takip ettiğimiz olmazsa olmazlarımız arasında yer alan Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal'dır.  Filmleriyle büyük, küçük, genç, yaşlı her kesimden insanını gönlünde ayrı bir yer tutan, usta oyunculuk yeteneğiyle birçok film yapımında, başrolde yer alan usta oyuncu Kemal Sunal! Usta oyuncu Kemal Sunal'ı ebediyete uğurlamanın yıllardır üzüntüsünü kalplerimizde ve de gönüllerimizde yaşatsak da usta oyuncunun ebediyete uğurlanmadan önce sevenlerine ve sevdiklerine başrol aldığı birçok filmlerini hediye bırakması usta oyuncu Kemal Sunal’ı Ebediyete uğurlamada duyduğumuz üzüntünün bir nebze olsun hafifletilmesine olanak sağlıyor! Başrol aldığı birçok filmlerle toplumun her kesiminden insanın gülmesini, eylenmesini sağlayan ve hatta başrol aldığı birçok filmlerinin büyük bir özveriyle tekrar, tekrar izlenmesine vesile olan usta oyuncu Kemal Sunal! Televizyonda filmlerinin yayınlanacağını duyduğumuz da sevindiğimiz, mutlu olduğumuz usta oyuncu Kemal Sunal! Televizyon da filmlerinin yayınlanacağı saati deyim yerindeyse âdeta iple çektiğimiz usta oyuncu Kemal Sunal! İnternet ağının hayatımızda yer almasıyla birlikte, usta oyuncu Kemal Sunal'ın rol aldığı birçok filmleri internet ağının Youtube uygulamasıyla istediğimiz zaman diliminde izleme fırsatını bulmaktayız. Sevdiğimiz, izlemekten çok keyif aldığımız usta oyuncu Kemal’in rol aldığı birçok filmleri izlerken kimi zaman gülüyor, kimi zaman da tebessüm ediyoruz. Usta oyuncu Kemal Sunal'ın güldüğümüz yâda tebessüm ettiğimiz rol aldığı filmlere örnek verecek olursak kısaca şöyle sıralaya biliriz...

. Hababam Sınıfı!

. Hababam Sınıfı Uyanıyor!

. Hababam Sınıfı Tatilde!

. Gülen Adam!  .Yüz Numaralı Adam!  .Doktor Civanım! . Atla Gel Şaban!  .Meraklı Köfteci! .Postacı! .Orta Direk Şaban! . Şaban Oğlu Şaban! Gibi filmlerini büyük bir keyifle seyrettiğimiz gönüllerimizde ayrımı, ayrı yeri olan usta oyuncu Kemal Sunal! Televizyonun kumandasını elimize alıp Türk sinema kuşağı bulmak için kanal, kanal gezdiğimizde, televizyonda acaba her hangi bir sinema kanalında usta oyuncu Kemal Sunal'ın rol aldığı her hangi bir filmine rast gelir miyiz diye ümit ettiğimiz gönüllerimizde her daim bambaşka bir yeri bulunan usta oyuncu Kemal Sunal! Usta oyuncu Kemal Sunal'ın ebediyete intikal ettiğinin haberini tüm televizyonlardan 3. Temmuz 2000 yılında büyük bir üzüntüyle öğrendik! Türk sinemasına ve de Türk sinemaseverlere nesillerden, nesillere asla unutulmayarak birçok filmlerini hediye bırakan, her yaştan insanın mutlaka ve mutlaka sevgisini kazanan ebediyete intikal etmesinin üzerinden yıllar geçede asla ve asla hiç bir zaman unutulmayacak olan usta oyuncu Kemal Sunal! Unutulmayacaksın büyük usta unutulmayacaksın çünkü sen büyük, küçük, genç yâda yaşlı toplumun her kesiminin gönüllerinde taht kuransın. Filmlerinde canlandırdığın rollerin ile Nice karakterlere hayat veren usta oyuncu Kemal Sunal'sın... Türk sinema sanatına hayat vermek adına üstlendiği roller gereği yeri geldiği zaman Şaban, yeri geldiği zaman Kemal yeri geldiği zaman Niyazi yeri geldiği zaman Zühtü yâda yeri geldiği zaman Adem olan üstlendiği her film rolünü özveriyle icra eden usta mı, usta oyuncu Kemal Sunal!

Ne unutulur sayısız rol aldığın filmlerin

Ne unutulur sayısız rollerde hayat verdiğin karakterlerin nice filmlerinle toplumun her yaştan insanını güldürdün, eğlendirdin, nice filmlerinle toplumun her yaştan insanını neşelendirdin, keyiflendirdin. Çünkü usta mı, usta oyuncu Kemal Sunal'dır. Senin güzel mi güzel ismin! Her Daim güler yüzüyle ve de tebessümüyle rol aldığı filmlerine bambaşka bir değer, bambaşka bir güzellik katan. Türk sinemasının unutulmaz yâda hiç bir zaman da unutulmayacak bir oyuncusu olan deyim yerindeyse âdete Türk sinemasının parlayan yıldızı olan Çünkü onun güzel mi güzel adına deniyor ki Usta oyuncu Kemal Sunal! Uzun lafın kısası yazımızı kısaca toparlayacak olursak, Usta oyuncunun 3 Temmuz günü Ebediyete intikal edişinin seneyi devriyesi olması dolayısıyla Usta oyuncu Kemal Sunal'ı Rahmetle, Saygıyla ve Hürmetle Anıyoruz.

Mekânın Cennet Olsun...

 Usta oyuncu Kemal Sunal! Şunu asla ve asla unutmamalısın ki Sevenlerin ve de Hayranların Seni hiç ama hiç unutmayacaklar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi