KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3456 %0,36
48,9036 %0,57
4.873,78 % 0,35
Ara

Diyet yaparken ekmek tüketilebilir mi?

YAYINLAMA:

Günlük hayatta sofraların baş tacı ekmek tüketimi üzerine çok sık bazı cümleleri kurarız ve duyarız: “Ben hiç ekmek tüketmiyorum. Ama kiloda veremiyorum”, “Beyaz ekmek, diğer ekmeklere oranla daha fazla kalori mi içeriyor ?”…

Örneğini artırabileceğimiz bu cümlelerden yola çıktığımızda aslında ekmeğin kilo aldırdığı, diyet yapılırken tüketilmeyeceği gibi pek çok doğru bilinen yanlışlar vardır.
Öncelikle sağlık durumunuz ve almanız gereken enerji doğrultusunda size uygun miktar ve türdeki ekmeği seçerek ekmek tüketebilirsiniz. Evet evet doğru duydunuz hem diyette hem de sağlıklı beslenme programınızda ekmek tüketebilirsiniz!

Size uygun miktarda (yaş, boy, cinsiyet, fiziksel aktivite, hastalık durumunuz gibi belirleyici unsurlar) ekmeği tükettiğinizde kiloda almazsınız. Bir ekmeğin içindeki karbonhidratlar parçalanarak glikoza dönüşür ve beynin temel enerji kaynağını glikozdur. Yani glikozu beynin yakıtı olarak düşünebilirsiniz. Gün içerisinde yeterli miktarda karbonhidrat alınmadığında, tatlı krizlerinin ve kas kayıplarının meydana gelebileceğini unutmayın.
Diğer sorumuza geldiğimizde ise 1 ince dilim beyaz ekmek (25 gram) ve 1 ince dilim (25 gram) sık tüketilen diğer (tam buğday / kepekli /çavdar) ekmeklerin kalorileri eşittir. Ancak beyaz ekmeğin daha kısa süre tokluk verdiğini, lif açısından diğer ekmeklere göre de farklı olduğunu hatırlatmak isterim.

Bir diğer nokta bildiğimiz üzere bir günde maalesef milyonlarca ekmek israf olmakta. 
İsrafı önlemek adına eve tüketebileceğiniz miktarda ekmek alarak, doğru yöntemlerle muhafaza ederek, bayatlamış ve kurumuş ekmekleri; dilimlenmiş, kızartılmış, galeta unu haline getirilmiş vb. şekilde yemek ve tatlılarda kullanarak israfa dur diyebilirsiniz.

Hepinize sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *