KONYA HABER
Konya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3093 %0,23
48,9226 %0,44
4.864,73 % -0,57
Ara

Maydanoz, nane ve kekiğin sağlık açısından faydaları

YAYINLAMA:

Maydanoz; çiğ olarak yenildiği gibi sarma, dolma, köfte ve çorbalarda tat verici olarak kullanılır. Maydanozun özel tat ve kokusu bileşiminde bulunan uçucu yağlar(esanslar)  ve flavonoidlerden gelir. Maydanoz; A vitaminin öncüsü karotenoidler, E ve C vitaminleri yönünden zengindir. İdrar söktürücü etkinliği bileşiminde bulunan flavon glikozidinden dolayıdır.

Nanenin özel tat ve kokusu bileşiminde bulunan mentol ve türevleri ile flavonoidler ve uçucu yağlardan ileri gelir. Bileşimindeki esanslar nedeniyle mide bulantısına ve sindirim güçlüğüne iyi gelir. Nane kurutularak her mevsimde kullanılabilir.

Kekiğin özel tat ve kokusu, timol ve karvakrol denilen uçucu yağlardan ve flavonoidlerden ileri gelir. Bileşimindeki etkin öğelerden dolayı antioksidan özelliği vardır. Kekik esansı nefes açıcı, öksürük azaltıcı olarak da kullanılabilmektedir (Kaynak:Yüz Soruya Yüz Sağlıklı Beslenme).

            Herhangi bir kronik rahatsızlığı ve ilaç kullanan bireylerin tüketim yaparken uzmanlarına danışmaları daha sağlıklı olacaktır.

Hepinize sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *