Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Neden kilo veremiyorum?

Neden kilo veremiyorum?

Sevgili okurlarım sizlerde her şeye dikkat ettiğiniz halde kilo veremeyenlerden misiniz? Bu haftaki köşe yazımda gelin bu durumun sebeplerine bakalım.

Öncelikle bir kan tahlili yaptırıp sağlığınız açısında her şey yolunda mı bir bakın. Kilo vermenize engel bir sebebin (insülin direnci, hipotiroidi, yüksek kolesterol vs) bulunmadığından emin olun.

Gün içerisinde yeterli miktarda su içip içmediğimizi gözlemleyin. Su içme motivasyonunuzu artıracak bardaklarınız, şişeleriniz, sürahileriniz daima yanı başınızda olsun.

Yeterince fiziksel aktivite yaptığınızdan emin olun.

Her gün tartılmayın. Her gün tartılarak vücudunuzda stres faktörünün aktif hale geleceği bu durumun da tartıda olumsuz sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Aynı zamanda fazla miktarda aldığınız tuz, karbonhidrat ve alkolün de ödeme sebep olabileceğini, dolayısıyla tartıda sizi olumsuz yönde etkileyebileceğini unutmayın.

Her gün düzenli olarak uyuyun. Geç saatlerde uyumanız açlık ve tokluk hormonlarınızı etkileyerek aynı zamanda da kilo vermenizi olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Vücudunuzu şaşırtmak ve monotonluktan çıkmak adına kahvaltınızı ve diğer ana öğünlerinizi çeşitlendirin, farklı şeyler tüketin.

Gün içerisinde tükettiğiniz şeylerin gerçekten masum mu olduğunu irdeleyin. Farkındalığınızı artırmak ve gün içerisinde yediklerinizin toplamını daha net görmek adına sabah uyanmanızdan gece uyuyuncaya kadar yediklerinizi miktarlarıyla birlikte bir kağıda, ajandaya ya da telefonunuza yazın. Gerçekten besleyici, sağlıklı ve kaliteli mi beslendiğinizin farkına varın.

Ambalajlı ürünlerin tüketiminden mümkün olduğunca kaçının.

Yeterli ve dengeli beslenerek kilo kaybı sağlayın. Trend diyetleri uygulamaktan kaçının. Beslenmenin tek bir besin grubuna dayanmadığını, sürdürülebilir olması gerektiğini çok düşük kalorili diyetlerin metabolizmanızı etkileyebileceğini belli bir süre sonra verdiğiniz kiloları çok daha fazlasıyla geri alabileceğinizi unutmayın. 

Son olarak bir beslenme uzmanından destek almaktan hiçbir zaman çekinmeyin.

Hepinize sağlık dolu bir gün diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi
SON YAZILAR