Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Reflü hastaları için beslenme önerileri

Reflü hastaları için beslenme önerileri

Değerli okurlarım bugün köşemden sizlere reflü hastaları için beslenme önerilerinden bahsedeceğim. Reflü midede yanma, yutmada güçlük, karın ağrısı, göğüs ağrısı, bulantı, geğirme gibi bulgularla karşımıza çıkar. Ancak beslenmenizde yapacağınız birtakım değişikliklerle günlük hayatınızı etkileyebilecek olumsuzluklara karşı önlem alabilirsiniz.

-Karın içi basıncı arttıran, sıkı kemer kullanımı gibi uygulamalardan kaçının.

-Yemekten hemen sonra uzanıp yatmayın, yemekten en az 3-4 saat sonra yatın ve yatağınızın baş kısımlarını 20-25 cm yükseltin.

-İlaçlarınızı yeterli suyla birlikte, tercihen dik pozisyonda alın.

-Alt yemek borusu basıncını düşürdüğü için sigara ve alkol kullanmayın.

-Yağ ve yağlı besinler, koyu çay, kahve, çikolata ve nane, soğan gibi besinlerin tüketimini azaltın.

-Yemek borusu irritasyonunu azaltmak ve mide asidinin uyarılmasını önlemek için; acı baharatlar, karbonatlı içecekler, domates, turunçgiller, kahve, alkol, çok sıcak ve soğuk besinler tüketmeyin.

-Volüm ve mide gerilimini azaltmak için; öğünler sık aralıklı olmalıdır (en az 2 saat). Bir öğünde fazla yemek yemeyin. Yemek yerken, sıvı alımını azaltın, sıvı öğün aralarında içilmelidir.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi
SON YAZILAR