Konyaspor'un kaç şampiyonluğu var?

Uzun süredir Süper Lig'de mücadele eden, Türkiye'nin köklü kulüplerinden olan Konyaspor'un kaç şampiyonluğu var? İşte yanıtı...
Konyaspor'un kaç şampiyonluğu var?

1922 yılında kurulan Konyaspor, Türk futbolunda uzun bir geçmişe sahip köklü kulüplerden birisidir. Yeşil-beyazlılar, bugüne kadar yedi kupa kazanarak müzesini onurlandırdı.

Konyaspor, 1987-1988 sezonunda TFF 1. Lig şampiyonu oldu. Bu başarı, kulübün Süper Lig’e yükselme yolundaki en önemli adımlarından biriydi. Anadolu Kartalı 2002-2003 sezonunda yine TFF 1. Lig şampiyonluğunu kazanarak bir kez daha Süper Lig’e yükselme başarısını gösterdi. Yeşil-beyazlılar ayrıca 2009-2010 ve 2012-2013 sezonlarında, TFF 1. Lig Play-off'unda şampiyonluk yaşayarak Süper Lig'e yükselmişti. Konyaspor 1970-1971 sezonunda ise 3. Lig'de şampiyonluk yaşarak 2. Lig'e çıkmaya hak kazanmıştı.

konyaspor-2002-2003.png

Kulübün en büyük zaferlerinden biri ise 2016-2017 sezonunda geldi. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak tarih yazdı. Bu, kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzeye götürmeleri anlamına geliyordu. Türkiye Kupası zaferi, Konyaspor’a Süper Kupa finalinde oynama hakkı da kazandırdı.

konyaspor-ziraat-turkiye-kupasi.jpg

2017-2018 sezonu başında Süper Kupa finalinde Beşiktaş ile karşılaşan Konyaspor, bu kez Mustafa Reşit Akçay’ın liderliğinde sahaya çıktı. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu rakibi karşısında Süper Kupa’yı kazanarak dördüncü kupasını da müzesine götürmeyi başardı. Konyaspor, bu yedi önemli kupa ile Türk futbolunun saygın kulüpleri arasında yerini sağlamlaştırmış ve taraftarına unutulmaz anlar yaşatmıştır.

konyaspor-super-kupa.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.