Konya’da şırdanın adresi Şırdancı Mehmet
Adana’dan Konya’ya uzanan lezzetin hikayesini anlatan Mehmet Çakır, “ Konya’da sekiz senedir bu iş üzerine hizmet vermekteyim. İstanbul’da en meşhur işletmelerden birinde kebap üzerine işletmecilik yapıyordum. Konya’ya geldiğimde burada olmayan bir lezzet sunmak istedim. Adana’da şırdan üzerine beğeni çok fazladır. Beğenen bir kitlesi var. Konya’da da bu yemeği deneyeyim dedim. İşletmemizi sekiz sene önce açtık. Konya halkı da sevdi. Şuan Karatay Semt Polikliniği yanında hizmet veriyoruz” dedi.
KONYALILAR BU LEZZETİ BEĞENDİ
Müşterilerin beğenilerinden bahseden Çakır, “İlk bu lezzeti tanıttığımız günden beri birçok müşterimiz mekanımızın müdavimi oldular. Öyle beğeniliyor ki bazı günler kapıda kuyruk oluşuyor. Bizde bu talebe karşılık vermek için çalışıyoruz. Mekanımızda doluluk olduğunda paket yapıyoruz. Yine gel-al servisimiz de bu sebeple hareketli oluyor” diye konuştu.
LEZZETİ, ZOR YAPIMINDAN GELİYOR
Şırdan’ın yapılışının da meşakkatli olduğunu ifade eden Çakır, “Şırdan, ızgara ve çorba menümüzde vardır. Ama ana yemeğimiz tabi ki şırdandır. Şırdan nasıl bir yemek diye merak ediliyor. Kuzunun midesidir yani sakatattır. İçinde et yağı, kıyma, pirinç ve özel karışım baharatlar bulunur. Altı saatte pişen bir yemektir. Lezzeti de bu zor yapımından gelir” dedi.
BU İŞ USTALIK GEREKTİRİR
Farklarından bahseden Çakır, “Bizim farkımız kesinlikle Konya’da bu işi ilk yapan işletme olmamızdır. Sekiz sene önce Konya’da bu lezzet bilinmezken şimdi birçok mekanda yapılıyor. Bu lezzeti ilk bizim mekanımızda deneyenler başka lezzetleri beğenmiyor. Bu iş ustalık gerektirir bizde bu işi yerinde öğrendik” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.