KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0941 %0,52
47,7863 %0,58
4.480,49 % 0,05
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya’da şırdanın adresi Şırdancı Mehmet

Konya’da şırdanın adresi Şırdancı Mehmet

Adana’nın meşhur yemeği şırdanı Konya’da ilk olarak tanıtan ve Şırdancı Mehmet Firma Sahibi Mehmet Çakır çalışmalarını BBN Haber’e anlattı

Okunma Süresi: 2 dk

Adana’dan Konya’ya uzanan lezzetin hikayesini anlatan Mehmet Çakır, “ Konya’da sekiz senedir bu iş üzerine hizmet vermekteyim. İstanbul’da en meşhur işletmelerden birinde kebap üzerine işletmecilik yapıyordum. Konya’ya geldiğimde burada olmayan bir lezzet sunmak istedim. Adana’da şırdan üzerine beğeni çok fazladır. Beğenen bir kitlesi var. Konya’da da bu yemeği deneyeyim dedim. İşletmemizi sekiz sene önce açtık. Konya halkı da sevdi. Şuan Karatay Semt Polikliniği yanında hizmet veriyoruz” dedi.

KONYALILAR BU LEZZETİ BEĞENDİ

Müşterilerin beğenilerinden bahseden Çakır, “İlk bu lezzeti tanıttığımız günden beri birçok müşterimiz mekanımızın müdavimi oldular. Öyle beğeniliyor ki bazı günler kapıda kuyruk oluşuyor. Bizde bu talebe karşılık vermek için çalışıyoruz. Mekanımızda doluluk olduğunda paket yapıyoruz. Yine gel-al servisimiz de bu sebeple hareketli oluyor” diye konuştu.

LEZZETİ, ZOR YAPIMINDAN GELİYOR

Şırdan’ın yapılışının da meşakkatli olduğunu ifade eden Çakır, “Şırdan, ızgara ve çorba menümüzde vardır. Ama ana yemeğimiz tabi ki şırdandır. Şırdan nasıl bir yemek diye merak ediliyor. Kuzunun midesidir yani sakatattır. İçinde et yağı, kıyma, pirinç ve özel karışım baharatlar bulunur. Altı saatte pişen bir yemektir. Lezzeti de bu zor yapımından gelir” dedi.

BU İŞ USTALIK GEREKTİRİR

Farklarından bahseden Çakır, “Bizim farkımız kesinlikle Konya’da bu işi ilk yapan işletme olmamızdır. Sekiz sene önce Konya’da bu lezzet bilinmezken şimdi birçok mekanda yapılıyor. Bu lezzeti ilk bizim mekanımızda deneyenler başka lezzetleri beğenmiyor. Bu iş ustalık gerektirir bizde bu işi yerinde öğrendik” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *