Konya'ya muhteşem bir eser daha kazandırılıyor

Gençlerin yaptığı projeleri destekleyen ve çağın gerektiği yenilikler için her türlü imkanı seferber eden Konya Büyükşehir Belediyesi yine anlamlı bir çalışmaya imza atıyor
Konya'ya muhteşem bir eser daha kazandırılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi gençlik ve öğrenci şehri Konya'ya yeni bir tesis daha kazandırıyor. Gençlerin kullanabileceği bu tesiste animasyon ve dijital saatler icra edilecek.

Bugüne kadar gençler için birçok merkezi inşa edip başta Konya'daki üniversitelerde eğitim görmekte olanlar olmak üzere gençlere daha yaşanılabilir bir kent sunumuna gayretinde olan Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Genç Kültür Kart projesi de büyük ilgi çekiyor.

animasyon-7.jpg

Bu çalışma ile gençlerin projelerini 30.000 liraya kadar maddi destek veren Konya Büyükşehir belediyesi ayrıca gençlere yönelik sosyal faaliyetlere imza atıyor. Büyükşehir Belediyesinin yeni çalışması ise yine gençlere yönelik olacak. Konya'da tüm Türkiye'nin dikkatini çekecek modern bir animasyon ve dijital sanatlar merkezi inşa edilecek. Akademi gibi çalışacak bu merkezi ile gençler dijital çağın bir gerekliliğinden daha faydalanma fırsatı bulacak.

animasyon-17.jpg

GENÇLİK VE ÖĞRENCİ ŞEHRİ

“Anadolu'nun merkezinde 42 bin kilometrekarelik alana ve 2,3 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Konya, beş üniversitede öğrenim görmekte olan yaklaşık 140 bin öğrencisi ile eğitim seviyesi yüksek bir şehir” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bütün gayretimiz, gençlerimizi daha müreffeh bir gelecekle buluşturmak. Gençlerimiz için Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla onlarca çalışmaya imza atıyoruz. Gençlik Meclisimiz, Çalışan Gençlik Meclisimiz, Gençlik Merkezimiz, gençlik ve eğitim kamplarımız, Genç Kültür Kart uygulamamız, KAPSÜL Teknoloji Platformu, Animasyon ve Dijital Sanatlar Akademisi, Sosyal İnovasyon Ajansı gibi çalışmalarımız gençler için hayata geçirdik” dedi.

animasyon-13.jpg

YENİ PROJE İLE DİJİTAL SANATLARA YOLCULUK

Animasyon ve Dijital Sanatlar Akademisi için yeni bir hizmet binası yapacaklarını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençlerin kullanımına sunulacak tesisin Bosna Hersek Mahallesi’nde yer alacağını ve donanımlı bilgisayar sınıflarından sosyal alanlara, mescitten çok amaçlı salona, green box’tan podcast stüdyosuna kadar her türlü ayrıntının planlandığını ifade etti.

c3.jpg

animasyon-18.jpg

animasyon-19.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum