Ne Safranbolu ne Odunpazarı, burası Dünyanın ortası Akşehir cumbalı evleri

Akşehir’e gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği tarihsel dokunun bozulmadığı eski cumbalı Akşehir evlerinin bulunduğu sokaklar, ziyaret edenlere tarihte yolculuğa çıkıldığı hissini veriyor.
Ne Safranbolu ne Odunpazarı, burası Dünyanın ortası Akşehir cumbalı evleri

Hareketin berekete dönüştüğü Konya’nın şüphesiz ki en nadide ilçelerinden olan Akşehir, nice medeniyetlere ev sahipliği yaparken adeta canlı bir müze olarak sokaklarında bize tarihin izlerini sunuyor. Her yıl farklı sanatçıların katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, bizlere hayatta her şeye rağmen gülümseyerek güçlü durmak gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Krallar Yolu’nun Akşehirden geçtiği tasavvufi aşkın, huşû ile yaşandığı Akşehir; gerçek aşkın şehri olarak gelenleri her zaman mest etmek için hazır ve nazır!

aksehir-asirlik-tarihine-sahip-cikiyor-1670653579.webpSafranbolu, Odunpazarı, Kızılcahamam evlerine rakip olan ve bölgenin turizmine büyük katkıda bulunan tarihi Akşehir cumbalı evleri ihtişamıyla ve rengarenk görüntüsüyle ziyaretçileri büyülüyor.bucykxkezkqndoxixbr6zg.webp ​​​​Akşehir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği tarihsel dokunun bozulmadığı eski cumbalı Akşehir Evlerin bulunduğu sokaklar, ziyaret edenlere tarihte yolculuğa çıkıldığı hissini veriyor. Ziyaret edenlerin ve fotoğraf sanatçılarının bol bol fotoğraf çektiği evler, özellikle son zamanlarda turizm, seyahat acentelerinin ve turizm firmalarının da dikkatini çekiyor.cajlk3dsneeo4qq06nzcyg.webpKendine özgü yapıları ile dikkat çeken Akşehir Evleri, Anadolu bölgesinin sivil mimari özelliklerini yansıtan ve geçmişten günümüze kadar önemini koruyan tarihi yapılardır. İki katlı olan evlerde özellikle ahşap işlemeler ilgi odağı olmaktadır.

Evlerin girişleri, özgün kapı yapıları ve cumbaları, sokakların kimliğine çeşitlilik katmaktadır.aksehir-evleri-ile-safranbolu-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum