Araba alacaklar dikkat! En ucuzları arasında Hem SUV hem de otomobil var

Araba alacaklar dikkat! En ucuzları arasında Hem SUV hem de otomobil var
2023 yılının son günlerini yaşarken, ucuz arabalar ise merak edilmeye başlandı. En ucuz sıralamasında Hyundai i10 yerini korurken, listede Crossover, SUV ve binek türleri ise dikkat çekti. İşte 1 milyon liranın altında olan araçlar...

Sektör temsilcilerinin aktardığına göre 918 otomobilden sadece 61'inin fiyatı 1 milyon TL'nin altında kaldı. İşte 1 milyon TL’nin altında alınabilecek 61 sıfır otomobil ve güncel fiyatları... doviz.com'dan alınan bilgilere göre: Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, otomotiv pazarına yönelik 2023 yılı değerlendirmesini ve 2024 beklentilerini paylaştı. Pazardaki mevcut durumun, özellikle sıfır binek otomobiller açısından dikkat çekici bir tablo ortaya koyduğunu kaydeden Yalçın, "2023 yılında satışta olan 918 adet sıfır km binek otomobilden yalnızca 61'nin 1 milyon TL altında fiyatlanması, piyasadaki mevcut fiyatlandırma ve erişilebilirlik konusunda önemli bir dinamik yaratıyor." dedi.

BİR ÇOK FAKTÖRÜ ETKİLEDİ

2023 yılında sıfır araç fiyatlarında ortalama yüzde 69 artış yaşandığını da ifade eden Yalçın, bu artışta ekonomik koşullar, döviz kurları, arz-talep dengesi, üretim maliyetleri ve vergisel düzenlemeler gibi birçok faktörün etkili olduğunu söyledi. 2024 yılında sıfır araç pazarındaki daralmanın sektörde konuşulduğu gibi %30-%35 seviyelerinde olmayacağını da öngördüklerini belirten Yalçın, sektörde %15-20 aralığında daralma beklediklerini ifade etti.

İŞTE ARAÇ FİYATLARI

fiyat.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum