İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Umutsuz olmayalım ama…

Umutsuz olmayalım ama…

Konyaspor geride kalan 16 maçta topladığı 15 puanla bu sezon ilk kez düşme hattının içerisinde yer aldı. Tabii bunların en büyük sebeplerini haftalardır günlerdir yazıyoruz ve mevcut durumu da devre arasına kadar değiştiremeyeceğimizi de biliyoruz. Çünkü sezon başındaki yanlış ve hatalı transfer planlaması Konyaspor’un canını yakmaya devam ediyor. Gerek alınan oyuncuların hem skor hem oyun olarak etkisiz kalması hem de yedek kulübesinin alternatifsiz olması Hem Stanojevic’i hem de Hakan Keleş’i oldukça zorladı zorlamaya da devam edecektir.

Unutmamamız gerekir ki bu oyuncu grubundan alınabilecek veri maalesef bu. Tabi Samsunspor maçına dönecek olursak direkt rakibimiz olan ve aynı puanda olduğumuz rakibimiz karşısında deplasmanda ilk yarıda bir takım nasıl oynaması gerekiyorsa o şekilde oynadı. Akıllı ve her ne kadar tam olarak bir oyun sistemi sahada olmasa da Konyaspor iki veya üç farklı skorla da devre arasına girebilirdi. Tabii yine değinceğimiz bir konu ise Konyaspor’un sezon başından itibaren bitiricilik konusunda hala büyük problemler yaşıyor olması. Burada Hakan keleş‘in az da olsa oyuna etkisini görüyoruz ama maalesef oyuncu grubu o kadar çok cılız ve kötü ki saman Alevi gibi bir anda parladıkları zaman bir sonraki maçta çok kötü oynayabiliyorlar.

Evet Konyaspor şu an 15 puan topladı ve düşme hattının içerisinde yer alıyor. Tabii ligde sadece 16 hafta geride kaldı ve daha nereden baksanız 20 maçlık bir süreç önümüzde bulunuyor. Elbette Konyaspor’un fikstürü çok zor ve bu fikstürden sürpriz galibiyetler elde etmezse işi daha da zorlaşacaktır ama enseyi de karartmamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu takım ve bucam ya çok daha zor günler çok daha zor süreçlerde yaşadı. Bunun elbette üstesinden gelecektir. Ancak birlik ve beraberlik ve devre arasında yapılacak . Atışı transferler Konyaspor’u bu sezonu sağ salim bir şekilde limana yanaştıracaktır. Ancak dört veya beş transferden az olmaması gerekiyor. Çünkü özellikle hücum hattında Konyaspor Son yılların en kötü sürecini yaşıyor. Bu anlamda da Hakan keleş ‘ in yönetim ile özellikle golcü konusunda istişareler devam ediyordur.

Konyaspor için gerçekten artık telafisi olmayan her puanın çok kıymetli olduğu bir süreci girmiş bulunuyoruz. Tabi pazar günü de çok kritik bir Kayserispor maçına çıkacağız. Kayserispor bizim iki sene önceki durumumuzu neredeyse yaşıyor. Dar bir kadroya rağmen gerçekten iyi iş çıkarıyorlar ve şu an 29 puanla ligin üçüncü sırasında yer alıyorlar. Bu anlamda Kayseri Konya’dan galip gelebilmek için tüm kozlarını ortaya koyacaktır ancak bizim buradaki en büyük avantajımızdan bir tanesi hatta en büyüğü taraftarın desteği olacaktır. Çünkü sahada kaybedilen puanlar gerçekten hem can sıkıyor hem de takımların sıralamasındaki yerini büyük oranda belirliyor. Bu anlamda buradan da bütün Konyasporlu taraftarlar çağrıda bulunarak pazar günü önce futbol sonra basketbol deyip Kayserispor ve Çayırova maçlarında takımı Konyaspor yalnız bırakmayalım. Hep beraber pazar gününü bayram havasında geçirelim. Sevgiler saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi
SON YAZILAR