Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

PANDEMİ YENİDEN Mİ?

PANDEMİ YENİDEN Mİ?

Dünyada mart ayı ile birlikte vakalarda ciddi düşüşlerin olması Covid yasaklarının da kalkmasını sağlamıştır. İlk Avrupa ülkeleri yasakları kaldırmış ve daha sonra dünya genelinde çoğu ülke normale dönmüştür. Tabi Asya ülkeleri ve bazı ülkeler maskeli yaşama devam edip kuralları esnetmemiştir. Bunlardan birisi de Çin’dir. Dünya normalleşirken Çin kapanma yoluna gitmiştir. Bunun pandemiden çok farklı bir amaçla yapıldığı da aşikardır.

Ülkemizde dünya ile entegre şekilde biraz gecikmelide olsa bahar ayında yasakları esnetmiş ve bazı yasaklarda kaldırılmıştır. İnsanlar özgürlüklerine yeniden kavuştuklarını düşünmüştüler ki yeniden bir korku pandemisi başlamıştır. Türkiye de ve dünyada ciddi aşılama olmasına rağmen neden bu hastalık bitmiyor? Bu da sorgulanması gereken sorulardan biri. İnsanların ellerinden 1.5 yıl boyunca temel hak ve özgürlükleri pandemi ile alındı. İnsanların bazıları buna sabretti bazıları direndi ve çoğu da gönüllü olarak haklarından vazgeçti. Dünya Sağlık Örgütü yeniden kapanmayı yavaştan gündeme getirmeye başladı. Ülkelere vaka artışları ile ilgili korkutucu raporlar vermeye başlamış olması sonbahar da acaba yeniden kapanmalar mı gelecek sorusunu da ciddi şeklide düşünmemize sevk ediyor.

Zorlu 2 yıllık süreçten sonra yeniden kapanma ve yasakların olması toplumda nasıl karşılanır bekleyip görmek lazım! Doğru soruları sormak gerçekleri net görmemizi sağlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi