İŞTE SİZE HAYATSAL BEŞ ÖNERİ
Bunları yapmak ve yapmayı alışkanlık haline getirmek suretiyle, hayatınıza bir değer elbette katabilirsiniz. Neymiş bunlar hadi beraberce bakalım.
- Şikayet Etmeyi Bırakın:
Bunun anlamı şu etki alanınızda olamayan şeylerde sızlanmayı ve şikayet etmeyi bırakın. Örneğin hava alanında uçağınızın uçuşunun ertelenmesi sizin etki alanınızda olan bir şey değildir. Bu sizin enerjinizi alır götür. Asıl mesele böyle bir durum karşısında durumu kabullenmek ve sizin böyle bir olumsuzluk durumunda koyacağınız eylem planıdır. Yani elinizde olmayan şeyler sizi etkilemesin. Eğer bunun farkında olursanız çok daha güçlü oluyorsunuz.
- Negatif İnsanlardan Uzak Durun:
Negatif insanlar sizin enerjinizi olumsuz yönde etkileyen insanlar güruhudur. Zaten insan olumsuzluğa meyillidir ve birde üstüne üstlük negatif insanlarla karşılaşmak sizin stersini daha çok artırır. Böyle insanlar demans ve Parkinson hastası olmaya maalesef daha yatkındırlar.
- Sadece Tüketmemek ve Üretmeye Başlamak:
İnsanın kendine yapacağı en büyük yatırım kendi kişisel gelişimine yapacağı yatırımdır. Bu minvale her gün kişisel gelişiminize bir birim yatırım yapsanız bu yıl sonunda üç yüz altmış beş birim eder. Buda muazzam bir şeydir. Fakat hayat paylaşınca güzeldir. Sizde kişisel gelişiminize katkı sağlayan değerleri başkaları ile paylaşmanız hem size değer katacak hem de insanlara…
- Sabırlı ve İstikrarlı Olmak:
Her şeyin zaman alması yadsıyamadığımız bir gerçeğimizdir. Bazı alışkanlıkların kazanması elbette zaman alır ama iyi bir alışkanlığını kazanılması 21 kuralına göre işler. Yani siz bir tutum ve tavrınızı bir konu üzerinde örneğin her gün 20 sayfa kitap okuyacağım şeklinde bir tutum tavır koyar ve buna 21 gün devam ederseniz o alışkanlığı çoktan elde etmiş olursunuz. Her gün günde 20 sayfa kitap okumanız demek, Buda bir ay da 600 sayfa sayfa eder. Tabi ki ayda nerdeyse üç kitap bitirmeniz ve senede 36 kitap bitirmeniz demektir. Birde bunun kişisel gelişiminize yapacağı katkıyı düşünün. Bu muazzam bir şey olurdu. Sizce de öyle değil mi? Japonların yılda 25 kitap bitirdiğini ve maalesef ülkemizde yılda her 6 kişiye bir kitap düştüğünü unutmayın. Ah şu konfor alanı buradan bir çıkabilsek…
- Denemekten korkmayın:
Denemekten korkmayın. Hata yapmaktan da korkmayın zira insana hataları öğretir. Eski dünya satranç şampiyonlarından A. Alekhine atfedilmiş bir söz vardır. Der ki kendisi, "Ben başarıya hiç kazandığım maçları analiz ederek gelmedim. Hep kaybettiğim maçları analiz ettim.’’ der. Çıkarım gayet öğreticidir. Yani hatalarım beni başarıya koşturdu demek istemiştir. Edison bile ampulü 1000. Kez denemesinden sonra bulmuştur. Hatta bir sorar, “999 kez hata yapmışken sizi tekrar deneme gücü veren şey neydi?” O da şu cevabı verir: “Ben ampulü yapmayı denerken 999 yol denedim. 999 da başarısız olduğumda içimden bir ses şöyle dedi asla vaz geçme asıl şimdi durmamalısın ve devam etmelisin zira beni başarıya götürecek yolların açıldığını hissettim. Hatalar bizi güçlendirir.” Esen kalın…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.