Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünyamızı ve hatta hayatımızı aydınlatanlar kadınlar !

Dünyamızı ve hatta hayatımızı aydınlatanlar kadınlar !

Saygıdeğer okurlarım.

8. Mart Dünya  Kadınlar günü yaklaşırken bu konuda  bir kaç  kelâm  edelim istedim. Kadınlarımız  her daim  fedakar ve  cefakarca  bir tutum  sergileyerek  evine, yuvasına, eşine, evladına  elinden gelenin en iyisini  yapmaya, evinin, yuvasının, eşinin, evladının  mutluluğunu  daima on planda  tutmaya özen göstermektedir !

Kadın yaşı kaç olursa olsun evinin, yuvasının, eşinin, evladının  mutluluğunu âdeta  kendi mutluluğundan  üstün tutmaktadır !
Oysa ki  her  şeyden önce  üstün  tutulacak  olan  yüce rabbimizin yarattığı en güzel  kullarından bir tanesi  olan kadınlarımızdır !   Çünkü kadınlarımız  yeri geldiği zaman çok iyi bir anne, çok iyi bir eş, çok iyi bir arkadaş, çok iyi bir yoldaş, ve çok iyi bir  sırdaş  olmaktadır.  Kadınlarımızın tatlı  bir tebessümü  yuvalarımızın  mutluluğunun işa edilmesi için atılan en güzel adımlardandır ! 

Nedendir derseniz  kadınlarımız mutlu olur ve tebessüm ederse bu mutluluk evlerimizde, yuvalarımızda  yaşıyan  eşe, evlâda, küçüğe, büyüğe herkese  yansımaktadır ! Kadınlarımız güler yüzüyle ve tebessümüyle, sevgisiyle ve şevkatiyle dünyamızı ve hayatta hayatımızı  aydınlatmaktadır !

Hal böyle iken Kadınlarımız varlığıyla dünyamızı ve hayatta hayatımızı aydınlatırken bizler dünyamızı ve hayatta hayatımızı aydınlatan kadınlarımıza  bizler için bir o kadar, kıymetli ve değerli olduklarını  ve bizlerin onların varlığıyla dünyamızın ve hatta hayatımızın aydınlandığını  dile getiriyor  yâda  hissettire biliyormuyuz. ?

Kadınlarımız evini, yuvasını eşini, evladını her daim  mutlu  etmeye çalışırken  ve bu hususda  devamlı gayret  gösterirken  eşi ve evladı tarafından  taktir görmeyi, ve onların dilinden  dökülen  bir tatlı söz vede bir tatlı iltifat sözü duymayı  arzu ve temenni etmektedir ! 

Örneğin anne evladı için  sabah erkenden uyanır evladının sevdiği, poğaça  vede  börekleri hazırlar  güzel bir kahvaltı sofrası  için masayı donatır. Evladının  anneciğim yapmış olduğun  Poğaça ve börekler  ne kadar güzel olmuş ellerine  sağlık !  Diyerek  annesine güzel bir söz ifade etmesi  annesinin sabah erkenden uyanıp evladı için poğaça  ve börek hazırlarken  hissettiği  tüm  yorgunluğuna değiyor !  

Ve böylelikle  Kadınlarımızın yeri geldiği zaman ne kadar fedakar bir yapıya sahip oldukları  anlaşılmış oluyor.  Başka bir örnek daha verecek olursak Kadınlarımız akşama kadar evin bütün  ihtiyacını karşılarken çalışıp, didiniyor ve her ne kadar'da yorulsada   eşi işten  eve dönmeden  akşam yemeğini hazır ediyor ve  envai çeşit yemeklerle masayı akşam yemeği için  donatıyor  !  Vede  Eşi  akşam yemeğinden  sonra  Allah razı olsun hanım ! Ellerine sağlık  yemekler çok lezzetli olmuş. Demesi  akşama kadar evin bütün  işleri için çalışıp, didinen  ve  her ne kadar yorulsada eşi işten dönmeden  yemeği hazır eden kadınlarımız için eşinin bir tatlı sözü ile  yapmış olduğu  evin bütün işlerinden yorgunluk hissetmemesine  sebep olabiliyor !

Bu durumda kadınlarımızın yeri geldiği zaman ne kadar cefakar olduklarını böylelikle ortaya koymuş oluyor. 

Yani uzun lafın kısası şudur ki.
Varlıklarıyla  dünyamızı ve hayatta hayatımızı aydınlatan kadınlarımızın değerini ve kıymetini  anlatmaya  kelimeler yetersiz kalıyor. 

Kadınlarımızın değerinin ve kıymetinin her daim  bilinecegini sadece yılda bir gün değil. Yılın her günü varlıklarıyla dünyamızı ve hayatta hayatımızı aydınlattıklarını  unutmamak gerekiyor !

8. Mart  Dünya Kadınlar Günü  Şimdiden Kutlu Olsun !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi