Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kadim Şehir Konya'da İdrak Edilen Şeb-i Arus Etkinlikleri

Kadim Şehir Konya'da İdrak Edilen Şeb-i Arus Etkinlikleri

Saygıdeğer okurlarım;

“Gel ne olursan ol yine gel” diyerek davet ediyor Hz Mevlana Celaleddin-i Rumi Kadim Şehir Konya'ya. Ve bu davete icabet eden hem yurt içinden hem de yurtdışından ziyaretçilerini ağırlıyor Hz Mevlana Şeb-i Arus etkinlikleri dolayısıyla…

Şeb-i Arus etkinlikleri her kesimden vatandaşların katılımıyla gerçekleşmektedir. 7-17 Aralık tarihleri arasında organize edilecek Şeb-i Arus etkinlikleri sema gösterisi değerli Sanatçı Ahmet Özhan'ın etkinliğe renk katmasıyla büyük bir özveriyle gerçekleştiriliyor.

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, yüce rabbimize kavuşmayı düğün gecesi Şeb-i Arus olarak adlandırmaktadır. Şeb-i Arus etkinliklerinde bambaşka bir iklim bambaşka bir atmosfer yaşanmaktadır. Unutulmaz sözleriyle kalbimize gönlümüze ilham kaynağı olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vefatının yıl dönümünde anılarak yad etmek Mevlana’ya duyduğumuz tarif edilemez sevginin göstergesidir.

Sağ eli kaldırarak, sol eli daldırarak dili kalbe indirerek sema dönerek huzuru bulmak bir başka duygudur kadim Şehir Konya'da…

Gelip görülmeli türbesi, hissetmek güzeldir manevi iklimi çünkü onun ismi Hz Mevlana Celaleddin-i Rumi.

Sözleri hep aklımızda sözleriyle dokunuyor gönüllere kalplere ve de nice duygulara hatırlamak kıymetlidir o sözleri hiç unutmamak adına.

“Gülü gülene ver

Kalbini sevene ver

Sevmek güzel şeydir

Kıymet bilene ver”

Diyen sevgiyi dillendiren Mevlana; çalınan her kapı hemen açılsaydı ümidin sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı diyen sabrın ümidin kıymetini ifade eden Mevlana.

Daha nice sözleriyle gönüllerimize taht kuran Mevlana Celaleddin-i Rumi;

İç Anadolu'nun incisi Konya'da bekliyor gönül dostlarını huzuruna…

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat yıldönümü kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi