Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kutsal Topraklara Yolculuk Eden Hacı Adaylarının Tarif Edilmez Mutluluğu

Kutsal Topraklara Yolculuk Eden Hacı Adaylarının Tarif Edilmez Mutluluğu

Saygıdeğer okurlarım; Geçtiğimiz günlerde birçok hacı adayları kutsal topraklara ulaşmak için yola koyuldu kutsal topraklara ulaşmak için başlayan bu kutlu yolculukta hacı adaylarının kelimelerle anlatılamayacak mutluluğunu ve de sevincini, kelimelerle anlatılamayacak şekilde var olan duygu selini televizyon vesileyle takip edebildik. Elbette bu muhteşem tabloya hayran kalmamak elde değildir.
Öyle bir mutluluk, öyle bir sevinç duygular sel olamaz mı hiç çünkü resül hasreti var gönüllerde dünya gözüyle ulaşmak ister cümle gönüller Safa ile Merve'ye giymek ister cümle gönüller beyaz ihramı Kabe etrafında tavaf etmek için vardır muradı.
Nice zaman bekler yolunu cümle gönüller Mekke ile Medine’den bir müjde gelir rasül hasreti ile yanan gönülleri eder serin sevinç ve mutluluk göz yaşları sel olur akar nede olsa rasülün daveti üzerine Mekke ile Medine’ye kutlu bir yolculuk var.
Zemzem içilecek kana kana giyilecek ihram bembeyaz tavaf edilecek rasül hasretiyle yana yana! Hacerül Esfed’e bakılacak doya doya. İbadetler edilecek daima. Mekke ile Medine’de idrak edilecek ibadetlerin hikmeti ve fazileti bir başka hatta bambaşka.
Su misali akıp gidecek günler Mekke ile Medine’de unutulacak nice dertler ya da kederler hat safhada idrak edilecek ibadetler hacı olma vasfına erişecek nice gönüller.
Gönüllerde bitecek resülün hasreti ilahi huzur duygusu saracak nice kalpleri dünya gözüyle Kabe’yi görmenin mutluluğu ve de sevinci serin edecek resül hasretiyle yanan nice yürekleri.
Bambaşka bir kurban bayramı olacak cümle gönüllere Mekke ile Medine’de. Tarif bulunmaz Mekke ile Medine’de geçen her bir güne yüce rabbimiz nasip etsin inşallah görmeyi Mekke ile Medine hasretiyle yaşayan cümle gönüllere…

Yüce Rabbim Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden tüm hacı adaylarının ibadetlerini kabul ve makbul eylesin.... Haccınız mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi